Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO Peste 3.000 de militari participă la cel mai mare exercițiu din ultimii 6 ani de pe teritoriul României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a spus că au fost alarmați peste 3.000 de militari pentru un exercițiu ce se va desfășura miercuri, cu începere de la ora 8.00. El a precizat că din 2009 nu au mai fost realizate astfel de exerciții pe teritoriul României.

”Au fost alarmați peste 3.000 de militari. Din 2009 nu au mai fost astfel de exerciții. Urmărim testarea capacităților Diviziei 2 a armatei. Exercițiile se vor face în poligonul Smârdan.”, a anunțat Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, la Antena 3.

Întrebat dacă se pregăteşte România de război, pe fondul conflictului din Ucraina, Duşa a explicat că există preocupare din partea autorităţilor şi că România este pregătită să facă orice este nevoie pentru apărarea teritoriului naţional dar şi pentru îndeplinirea misiunilor internaţionale.

„Datorită preocupării acestui Guvern, bugetul pe apărare a crescut foarte mult şi putem să desfăşurăm exerciţii mult mai uşor. Anul acesta avem programate peste 340 de exerciţii în ţară. De asemenea, militarii români participă şi la alte exerciţii de pregătire, în alte state din Europa. România face ceea ce trebuie pentru România iar armata este pregătită să facă ce trebuie pentru a apăra teritoriul naţional dar şi misiunile în teatrele de operaţiune.”

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, vor verifica modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unităţilor din garnizoana Buzău.

Evaluarea exerciţiului desfăşurat la nivelul Comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” din Buzău şi al structurilor subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila va avea loc în prezenţa ministrului apărării naţionale, miercuri, 15 aprilie, începând cu ora 8.00, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

Sursa Stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea