Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | PERCHEZIȚII în Alba și Hunedoara, la persoane bănuite de trafic de țigări: Ce au găsit oamenii legii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO | PERCHEZIȚII în Alba și Hunedoara, la persoane bănuite de trafic de țigări: Ce au găsit oamenii legii

La data de 7 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, au efectuat 56 de percheziții domiciliare, în județele Hunedoara și Alba, la persoane bănuite constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2022, șase dintre persoanele bănuite ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

Membrii grupului infracțional, sub coordonarea unuia dintre bănuiți, și având sarcini stabilite de acesta, ar fi achiziționat țigarete de contrabandă din Ucraina, pe care le-ar fi transportat, distribuit și comercializat preponderent stradal, în mai multe localități din județele Hunedoara și Alba, prețurile pentru un pachet variind între 8 și 14 lei, în funcție de sortiment și cantitatea achiziționată.

YouTube video

Din cercetările efectuate a mai rezultat faptul că alți patru bănuiți, neafiliați grupului infracțional, ar fi comercializat, în mod repetat, țigarete de contrabandă, provenite din spațiul extracomunitar.

În aceeași cauză, se efectuează cercetări cu privire la un bărbat, agent de poliție, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (41 de acte materiale), complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, constând în aceea că, în perioada 2018 – 6 noiembrie 2023, ar fi primit, în mod direct, sume de bani cuprinse între 500 și 2.000 de lei, în schimbul cărora ar fi oferit protecție unor persoane implicate în activitatea ilicită de contrabandă cu țigarete, furnizându-le informații despre efectuarea unor percheziții, dispunerea de măsuri preventive sau acțiuni de control ce urmau a se desfășura la operatori economici din zona Văii Jiului.

La data de 6 noiembrie 2023, a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi primit mită 1.000 de lei, în scopurile menționate.

La data de 7 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză a fost suspendat din funcție, urmând ca, în funcție de evoluția anchetei, să fie dispuse celelalte măsuri prevăzute de lege.

Precizăm că acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Poliția Română se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!

În cursul zilei de ieri, au fost puse în aplicare 56 de mandate de percheziție domiciliară, în județele Hunedoara și Alba, fiind descoperite și ridicate 60.000 de țigarete, 56 de telefoane mobile și 30 de cartele telefonice, 19.650 de lei și 2.570 de euro, precum și alte mijloace de probă.

La datele de 6 și 8 noiembrie 2023, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea a 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, luare de mită, în formă continuată, complicitate la contrabandă asimilată și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara, cu propunerea de arestare, pentru 30 de zile, a celorlalte 10 persoane bănuite.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul polițiștilor brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara, Cluj–Napoca și Oradea, precum și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Decebal” Hunedoara.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea