Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

VIDEO. Peisaje de poveste spre Obârșia Lotrului. Iarna a pus stăpânire peste natură

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

La poalele Parângului, bătrâna iarnă și-a așezat paltonul alb, de zăpadă, peste natura, care aștepta sosirea ei.

Fulgii mari și pufoși parcă dansează pe cerul senin, în adierea vântului, căutând câte un brăduț sau un molid, pe care să se odihnească, după ce au obosit. Brazii, acești falnici cavaleri naturali ai drumului, au fost și ei acoperiți cu o armură de nea de către iarna care i-a cucerit, se profilează și ei către boltă fiind parcă mai impresionanţi decât altădată.

Situat la poalele munților Parâng, drumul spre Obârșia Lotrului, care ne duce la Hotelul Popasul Regelui, a fost și el acoperit de covorul de nea. Acum, totul pare încremenit într-ul alb fără de sfârșit şi deşi ziua lumina este strălucitoare, animalele preferă să rămână ascunse, în bârlogurile lor călduțe.

Traseul pitoresc cu priveliști de vis și aer curat de munte, parcă este desprins dintr-un basm. Muntele înzăpezit impresionează prin formaţiunile de gheaţă de o complexitate rar întâlnită, ţurţuri și perdele de gheaţă, sunt doar nişte podoabe efemere ale blocurilor şi versanţilor de piatră.

https://www.facebook.com/popasulregelui.ro/videos/416309589314932/

 

E o bucurie să vezi întinderi de zăpadă, brazii dantelați și ninși, dar mai ales liniștea pe care bătrâna iarnă o aduce, o dată cu venirea ei, care ne poate încărca cu o energie magică. Echipați de iarnă, înfofoliți cu mănuși și căciuli, plimbarea poate fi un prilej excelent pentru a interacționa cu familia și prietenii și de a ne relaxa. Pregătiți fiind, nu mai rămâne decât să ne bucurăm de mirosul iernii, un miros aparte, proaspăt și curat, și să pornim la drum într-un dialog cu acest sublim anotimp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Carina Zbutea, de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, premiul special la faza națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carina Zbutea, de la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, premiul special la faza națională a olimpiadei de religie Carina Zbutea, elevă la Seminarul Teologic Ortodox din Alba Iulia, a obținut premiul special la olimpiada de religie, etapa națională. Citește și: FOTO | Luca Darius, de la Seminarul Teologic din Alba Iulia, performanță deosebită la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea