Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, mobilizare bună a constructorului Aktor, la început de februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, mobilizare bună a constructorului Aktor, la început de februarie

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul Aktor, a început luna februarie 2021 bine mobilizat. Astăzi profitând de vremea relativ bună se lucra pe aproape tot segmentul de autostradă.

La km 17+600 se lucra la placa de racordare, iar la km 21+265 la montarea elementelor prefabricate.

Punctul forte al lotului este în continuare în zona nodului rutier Teiuș. Aici sunt bine mobilizate firmele BAXCOM ȘI RETTER. LA km 25+450 se realizau cofrări și armări la zidurile întoarse, iar la km 26+253 se arma placa de suprabetonare și cofrarea culeei.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, alunecările de teren le dau bătăi de cap constructorilor loturilor 1 și 2

YouTube video

Bucovinenii de la BAXOCOM lucrează în continuare la culeei în zona Teiuș și la zidurile de sprijin de la pasajul peste calea ferată.

Firma RETTER lucrează la grinzile parapet, la finalizarea plăcilor la pasajul de la Teiuș, inclusiv la armarea suprastructurii. Dacă ritmul de lucru se menține, lucrările la structuri în zona pasajului peste calea ferată de la Teiuș vor fi terminate luna viitoare.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, constructorii noaptea nu… dorm! Se lansează grinzile peste DN1

În zona de jos a orașului Teiuș se lucra la rampele supratraversărilor, cele ale supratraversării la A10, a drumului spre Căpud fiind aproape terminate.

YouTube video

Pe lot se mai lucra la sistemul de scurgere a apelor, la canalele colectoare, rigole, casiuri și la punerea vegetalului pe taluz.

Se montează reborduri la km 32+900 și la km 33+575, iar km 39+580 se lucra la pasaj, la armarea și betonarea trotuarelor.

Citește și:  VIDEO| Alunecare de teren pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, în zona dealului de la Pârâul Iovului: „La omul sărac nici boii nu trag”

În zona podului peste râul Mureș de la Rădești se făceau pregătiri pentru realizarea hidroizolației și profitând de vremea bună, antreprenorul se pregătea începerea asfaltărilor pe calea 2, chiar în apropiere de pod.

YouTube video

Mobilizarea bună a constructorului, deși încă sunt luni de iarnă, denotă clar că acesta chiar vrea să termine și să dea în circulație acest segment de autostradă în anul 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea