Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO. Pe Autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva, a început să se asfalteze conexiunea cu nodul rutier Șoimuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o mini-vacanță de câteva zile, muncitorii de la firma românească UMB Spedition s-au întors, luni, pe șantierul lotului 4 de pe Autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva.

Astăzi, în jurul orei 13.00, la conexiunea dintre nodul rutier Șoimuș, pe un sens, era turnat asfalt, iar pe celălalt se așternea balast stabilizat, așa cum se poate observa în imagini. Pe vechea bretea temporară din nodul rutier se decoperta vechiul asfalt și se lucra la viitoarea bretea de coborâre de pe sensul de mers Deva – Ilia.

Citește și:  VIDEO ”Blestemul liliecilor”. Alunecare de teren pe autostrada A1, tronsonul Lugoj-Deva (lot 4): Se repetă istoria ”Orăștie-Sibiu”?

Celelalte trei bretele ale nodului rutier sunt deja asfaltate. Lucrările la care se concentrează acum antreprenorul sunt conexiunea cu viaductul din nodul rutier și breteaua de coborâre de care am amintit anterior.

YouTube video

Viitorul nod rutier Șoimuș va trebui redat circulației rutiere până în data de 15 noiembrie, dată la care se va relua traficul pe A1 de la Șoimuș până dincolo de Deva și termen care, având în vedere mobilizarea puternică a UMB, aproape sigur va fi respectat.

Citește și: FOTO, VIDEO Autostrada A1: Mobilizare puternică la conexiunea cu nodul Șoimuș de pe tronsonul Lugoj-Deva, lotul 4

În așa-zisul ”Deal al Liliecilor”, care a dat multe bătăi de cap constructorului, se lucra în continuare la excavare, terasamentul nefiind adus încă la nivelul viitoarei autostrăzi. De asemenea, se ridicau zidurile de sprijin.

Alunecarea de teren încă nu a fost ”atacată” de către antreprenor, dar așa cum declară reprezentanții CNAIR acestea sunt uzuale când se sapă în versanți.

Chiar dacă reprezentanții CNAIR susțin în continuare că tot lotul, inclusiv Dealul Liliecilor, va fi terminat în acest an, apreciem că acest lucru ține de domeniul fantasticului și cel mai probabil va fi terminat doar anul viitor.

În mod aproape sigur, în 15 noiembrie, nodul rutier Șoimuș va fi terminat și se va putea relua traficul.

[nggallery id=6353]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea