Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| O gimnastă junioară din România a câștigat toate medaliile de aur, la aparate, la Campionatul European. Avem o nouă generație promițătoare la gimnastică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ana Maria Bărbosu, gimnastă junioară, a câștigat, dumincă, toate medaliile de aur ale finalelor la aparate, în cadrul Campionatului European de la Mersin. La bârnă, Andreea Preda a obținut bronz, iar la sol, Maria Ceplinschi a câștigat argintul. Tot în ziua de duminică vor concura și seionarele în cadrul finalelor la aparate, Larisa Iordache va fi la start în toate.

Ana Maria Bărbosu, gimnastă legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Focșani, Maria Ceplinschi, Iulia Trestianu și ea legitimată la tot la Clubul Sportiv Școlar (CSȘ) Focșani, Andreea Preda și Ana Turcu sunt noile fete de aur ale gimnasticii artistice. Româncele au câștigat detașat clasamentul pe echipe la Europenele din Turcia, la categoria junioarelor.

În plus, la individual compus, podiumul a fost integral românesc. gimnasta din Vrancea Ana Maria Bărbosu, pe primul loc, Maria Ceplinschi, pe doi și Iulia Trestianu și ea din Vrancea, pe trei. Vrânceanca din Unirea-Odobești Ana Maria Bărbosu s-a calificat în toate finalele pe aparate.

 

La turneul continental, sâmbătă, are loc finala pe echipe la senioare, iar duminică sunt programate finalele pe aparate la junioare și senioare.

Ana Bărbosu a obținut aur la sărituri (13.700), aur la paralele (13.450), aur la bârnă (13.100), aur la sol (13.250), iar Andreea Preda a obținut bronzul la bârnă (12.700) și Maria Ceplinschi argint la sol (12.900).

La sărituri, Maria Ceplinshi a fost pe locul 5 (13.175) și Iulia Trestianu pe 7 la paralele (10.550).

Ana Barbosu a împlinit 14 ani în 26 iulie, se pregătește la Centrul Olimpic de la Deva și provine de la CSS Focșani, fiind la prima să participare la Campionatul European. Ea a contribuit decisiv și la câștigarea medaliei de aur pe echipe și o mai are în palmares la Mersin pe cea de aur la individual-compus, finală în care argintul a revenit Mariei Ceplinshi. În total, Ana Barbosu revine de la Mersin cu șase medalii de aur.

Tot duminică vor avea loc și finalele pe aparate la senioare, cu Larisa Iordache în prim-plan, la toate cele patru aparate. Echipa de senioare a obținut, sâmbătă, medalia de argint în finală.

La cea de-a 33-a ediție a CE, de la Mersin, care se încheie duminică, au luat startul gimnaste din doar 14 națiuni, iar între marile absente, care au renunțat la participare în principal din motive pandemice, se numără Rusia, Franța, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

La Mersin a avut loc și Campionatul European masculin, încheiat în 13 decembrie, și la care România a bifat o singură medalie – aur la juniori (sărituri).

În concursul seniorilor pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin, atunci când câștigă aurul continental.

În 2018, la ultima ediție, concursul feminin pe echipe a fost câștigat de Rusia.

Surse: ziaruldevrancea.ro, ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea