Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO/ Nemulțumiri la Spitalul Județean de Urgență Alba. Pacienți care așteaptă cu orele să fie consultați, sau cabinetul de stomatologie de urgență nu funcționează non-stop!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În cursul zilei de marți, mai mulți pacienți au fost nemulțumiți de modul cum au fost tratați la secţia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba. Un albaiulian fost nevoit să aștepte mai multe ore, fără ca pacienta pe care o însoțea să fie consultată de vreun medic.  Altul, acuză faptul că nu funcționează non-stop cabinetul de stomatologie de urgență.

”Mă aflu în Alba Iulia la Unitatea de Primiri Urgențe de la ora 17 cu un pacient care nu se putea deplasa și după ce i-au întocmit fișa la ora 17.00, la ora 20.05 de abia au venit și au luat-o înăuntru pentru consultație. Găsesc că este anormal faptul ca trei ore să stea un pacient care nu se poate deplasa, e și bolnavă, în vârstă de 77 de ani fără să fie întrebat de un medic, să fie consultat în situația în care dumnealor au bine planificată  munca, salarizarea e foarte bună, ori lucrul ăsta nu se poate întâmpla. Cred ca trebuie o reorganizare, trebuie luate măsuri urgente pentru ca actul medical să fie bine făcut și cu celeritate, adică nu se poate să stea o persoană trei ore. Este foarte mult. Trebuie făcut ceva pentru ca să nu se mai întâmple în viitor. Am discutat cu mai multă pacienti, într-adevăr sunt nemulțumiți de actul medical, de ce se întâmplă aici. Conducerea trebuie să ia măsuri în acest sens”, a declarat un pacient nemulțumit.

”Am venit cu o pacientă la stomatologie la Urgență și ne-am trezit că Urgențele nu au stomatolog mai schimbul unu. Schimbul doi și trei nu este stomatolog. Suntem foarte nemulțumiți din cauză că soția mea este foarte grav cu dinții și nu are cine să o trateze și suferă. Într-adevăr au luat-o la Urgențe, i-au dat un tratament de alinare dar problema încă nu este rezolvată. Suntem nemulțumiți din cauză că un spital județean atât de mare nu are stomatolog la tura a doua și a treia. Sunt foarte mulți nemulțumiți aici la Urgențe”, sunt cuvintele unui pacient nemulțumit.

Vă redăm mai jos punctul de vedere al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia:

„În legătură cu cele două cazuri semnalate vă comunicăm următoarele:

Marți, 18 iunie, în Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia a existat un aflux foarte ridicat de pacienți, iar numai în intervalul orar 12:00 – 20:00 s-au prezentat 93 de persoane.

În aceste opt ore ne-am confruntat inclusiv cu cazuri deosebit de grave care au necesitat resurse multiple, ceea ce a condus la creșterea timpului de așteptare.

Precizăm însă că pacientul, la care se face referire, a fost monitorizat constant de către asistentul de triaj pentru a putea fi identificată orice modificare a stării sale de sănătate pe tot parcursul așteptării în triaj. Referitor la asigurarea serviciilor stomatologice în Unitatea de Primire Urgențe a SJU Alba Iulia, vă aducem la cunoștință că am început procedurile necesare pentru a asigura continuitate în asigurarea acestor servicii, fie prin angajarea unor medici stomatologi, fie prin asigurarea gărzilor, prin contracte de gărzi.

În acest sens, a fost modificat deja statul de funcții, urmând să începem procedura de concurs pentru ocuparea unor posturi de medici stomatologi în Unitatea de Primire Urgente a spitalului nostru.

Mulțumim pacienților pentru înțelegere și vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în ceea ce privește furnizarea informațiilor de interes public!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Liviu Vârciu alături de Garda Apulum și Dacii din Cugir în Cetatea Alba Carolina. Filmări pentru continuarea filmului „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, la Alba Iulia Filmările pentru continuarea proiectului de suflet a lui Liviu Vârciu, „Zăpadă, Ceai și Dragoste”, au început vineri, în Cetatea Alba Carolina. Prezenți la filmări au fost, pe lângă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea