Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Momentul în care Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, și alți trei învinuiți din dosarul privind delicte silvice și evaziune fiscală ajung a Parchet

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, miercuri dimineața, cu un mijloc de transport separat față de ceilalți învinuiți din dosarul privind delicte silvice și evaziune fiscală pentru care au fost cu toții reținuți 24 de ore și apoi propuși pentru arestare.

Pentru toți, procurorul de caz a dispus să fie cercetați în continuare sub control judiciar.

Alexandru Sinea și ceilalți 7 suspecți au fost reținuți, marți, pentru 24 de ore, după ce poliţiştii din Alba, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 9 percheziţii domiciliare și una la sediul unei firme din Blaj, existând suspiciuni că aceștia ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.

CITEȘTE ȘI: Percheziții de amploare la 8 persoane bănuite de delapidare. Surse: printre cei reținuți este și directorul DSP Alexandru Sinea!

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, 7 dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, din judeţul Alba, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice al cărei administrator era ce-a de-a 8-a persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Sinea: „Beneficiez de prezumția de nevinovăție, colaborez cu organele de urmărire penală în vederea soluționării cauzei și aflării adevărului. Acest eveniment neplăcut nu îmi va afecta activitatea profesională, voi fi același om, aplecat spre nevoile tuturor”

Facem precizarea că urmărirea penală este o fază a procesului penal care nu poate înfrânge prezumția de nevinovăție. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, persoanele în cauză sunt considerate nevinovate.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea