VIDEO| Moment artistic impresionant realizat de absolvenții Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia: „În umbra marelui CNM”

Pe pagina de Facebook a MAPN a fost postat un videoclip realizat de elevii absolvenți ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, în care aceștia interpretează un cover după melodia celor de la Phoenix (În umbra marelui URSS), denumit „În umbra marelui CNM”.

„În ultimele zile am primit de nenumărate ori întrebarea cum mi se pare ideea de învățământ online. Ei bine, pentru noi elevii militari e relativ dificil faptul că nu suntem fizic împreună. Momentul acesta nu e unul tocmai fericit. Încă de la începutul clasei a IX-a visam să strigăm în fața colegilor mai mici, a tuturor celor adunați, „Absolvent!”.

ELIT

Cinci colegii militare, sute de elevi, aceeași trăire!„În ultimele zile am primit de nenumărate ori întrebarea cum mi se pare ideea de învățământ online. Ei bine, pentru noi elevii militari e relativ dificil faptul că nu suntem fizic împreună. Momentul acesta nu e unul tocmai fericit. Încă de la începutul clasei a IX-a visam să strigăm în fața colegilor mai mici, a tuturor celor adunați, „Absolvent!”. Din păcate despărțirea de colegi și profesori a fost relativ prematură. În ziua în care am fost anunțați că aveam să plecăm acasă, am privit toată situația ca pe un weekend prelungit. Eram siguri că totul va reveni la normal curând, dovadă stând și faptul că ne-am lăsat obiectele personale în dulapuri. Eram optimiști că ne vom întoarce în locul care ne-a fost casă timp de aproape patru ani, că vom trăi emoția schimbului de clase cu cei mai mici, că ne vom distra la balul absolvenților și că va fi un an memorabil. Este memorabil, însă nu așa cum ne-am planificat noi.Acum, în calitate de absolvenți ai promoției 2016 – 2020 privim înapoi cu tristețe, însă suntem conștienți că examenele ce vor urma sunt cele mai importante. De aceea ne pregătim cu seriozitate fiind necondiționat susținuți de profesorii care ne-au transformat timiditatea în curaj și au contribuit activ la formarea noastră ca oameni pe parcursul celor patru ani de liceu. Țin să mulțumesc în numele întregii promoții!"Absolvent Oana Vențel, plutonul V, compania a IV-a, Colegiul Militar Național "Mihai Viteazul" Alba IuliaCredit video:Voce Oana Vențel și Rareș-Andrei Păuna – În umbra marelui CNM (coverPheonix-In umbra marelui URSS)Secvente video: Maior Marius GheorgheFoto:Arhiva personală a elevilor militariMontaj Video: editor Paula Damian-DojanăVersuri: anonim (transmise din generație în generație)

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Miercuri, 20 mai 2020

Din păcate despărțirea de colegi și profesori a fost relativ prematură. În ziua în care am fost anunțați că aveam să plecăm acasă, am privit toată situația ca pe un weekend prelungit. Eram siguri că totul va reveni la normal curând, dovadă stând și faptul că ne-am lăsat obiectele personale în dulapuri. Eram optimiști că ne vom întoarce în locul care ne-a fost casă timp de aproape patru ani, că vom trăi emoția schimbului de clase cu cei mai mici, că ne vom distra la balul absolvenților și că va fi un an memorabil. Este memorabil, însă nu așa cum ne-am planificat noi.

Acum, în calitate de absolvenți ai promoției 2016 – 2020 privim înapoi cu tristețe, însă suntem conștienți că examenele ce vor urma sunt cele mai importante. De aceea ne pregătim cu seriozitate fiind necondiționat susținuți de profesorii care ne-au transformat timiditatea în curaj și au contribuit activ la formarea noastră ca oameni pe parcursul celor patru ani de liceu.
Țin să mulțumesc în numele întregii promoții!”, a scris Oana Vențel, plutonul V, compania a IV-a, Colegiul Militar Național „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...