VIDEO: Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, cu sabia în mână, întorcându-se victorios de la lupte

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Cu ocazia Zilelor Cetății Medievale l-am surprins pe Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, mărșăluind cu o sabie în mână pe lângă Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina.

M-am uitat imediat în jur să văd dacă nu cumva și-a dat întâlnire cu vreun adversar politic, pentru a se duela bărbătește, în numele convingerilor, despre cum se conduce un oraș sau pentru onoare. Nu a fost să fie.  Cu bune și cu rele însă, Hava își înfrânge adversarii începând din 1992.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Primarul care se află în fruntea Cetății Marii Uniri din 1992 a recucerit fortificația de tip Vauban cu sprijinul aliaților și banilor europeni, făcându-și din asta un renume.

M-am întrebat cum ar fi fost Alba Iulia fără cetatea medievală repusă în valoare cu zeci de milioane de euro. Cred că am fi rămas doar cu povestea istorică, fără a fi însă valorificată la potențialul său extraordinar.

În 2006, când le arătam multor albaiulieni imaginea aeriană a cetății în formă de stea, aceștia nu recunoșteau imaginea, arătându-se surprinși că este vorba de Alba Iulia.

Acum, ca să dau un exemplu recent, văd pe facebook postări cu imagini din Cetatea Alba Carolina cu titlul  “cel mai frumos oraș din Transilvania”. Și fotografiile erau făcute de o tânără doamnă, cunoscut om de afaceri din Deva, care a vizitat întrega țară.. Și m-am simțit mândru.

Urmăriți în imaginile video de mai jos cum mânuiește Mircea Hava sabia, la pas.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

11 Comentarii

zana 8 mai 2013 at 18:27

hava e pe urmele lui mazare ! penibil !

Costel* 8 mai 2013 at 20:17

Poate inainte de sfarsitul mandatului in primavara anului 2016 ne va prezenta domnul Principe de Alba Iulia cum arata caramizile incastrate de Groful Szabou in zidurile Cetatii, pentru ca dumnealui a platit caramizile si manopera. Acum daca mergi pe langa ziduri 3 din 10 caramizi se sparg si se farmiteaza. Vorba Szaboului nu conteaza, banul sa iasa …

Leul 9 mai 2013 at 0:38

fratilor, ia uitativa domniile voastre la cafeneaua de langa parcul cu ciori.frumos renovat. dar cine sa uitat si in spate?e renovata doar 3 laturi si acoperisul, in spate arata tot vechi si rufe intinse in interior. raspunsul?sabo’ a spus ca renoveaza toata cladirea in schimbul concesionarii parterului , iar la presiunile supuse asupra lor, au cedat. acum episcopia catolica asculta barfele sub geam, concerte rock si in spate baietii cu masini tari+ fufele lor, ascultand muzica:))

acritura 9 mai 2013 at 8:19

parca arhiepiscopia catolica este prima institie/persoana inselata, pacalita, de min——– de Sabau…….

blackmamba 9 mai 2013 at 8:46

episcopia catolica sa puna mana sa isi reabiliteze cladirile pe care le are in cetate pt ca arata ca dreaq si daca nu ar fi fost sabau sa renoveze si aceasta cladire ar fi fost o ruina in mijlocul pietii.asa ca mai lasati-ma cu episcopia catolica pt ca nu face nimic pt aceasta cetate.cat despre treaba cu caramizile stati linistiti ca toate au un certificat de garantie si vor fi inlocuite..suntem niste oameni foarte rai care nu apreciem ce avem in acest oras si numai bagam de vina….

up 9 mai 2013 at 9:40

Conform Legii 61/1991 portul de arma alba in public constituie infractiune si se pedepseste cu amenda penala sau inchisoare de la 3 luni la 2 ani. Halo politia/procuratura se sesizeaza cineva din oficiu asa cum ii place lui basescu ?

vermaelen 9 mai 2013 at 10:44

tu esti retard???pai as aar trebui sa-i aresteze pe toti din garda locala ca si ei au astfel de sabii, stai linistit ca nu mergea sa-i taie gatul lui buclea sau cum l-o chema pe ala de la pnl (desi nu ar strica sa ne scapam de el)..dar noua de place sa exageram… si sa facem articole din nimic ..mare stire nu am ce zice..vedeti ca mai stiu cativa care se plimba pe acas cau cutitu …io zic sa-i dam la ziar si sa-i arestam.

up 9 mai 2013 at 12:01

Retard pari a fi tu bai baiatule… pune mana si citeste Legea 61/1991. Garda de care vorbesti se incadreaza la manifestari organizate. Hava nu face parte din aceasta categorie. Va cam puteti sterge la kur cu diplomele de drept obtinute pe la „1 aprilie”, „spiru kaka-haret” si „aisteda”. O sa iau si eu o sabie si o s-o manuiesc prin oras si daca ma intreaba cineva de sanatate o spun ca doar si primarul a facut la fel asa ca nu este nicio infractiune.

gelu 9 mai 2013 at 14:55

poate ca era o sabie artizanala,dar daca era o arma alba este infractiune.

mihai 12 mai 2013 at 1:23

Unde este Parcul Unirii,spatiul verde,locul de joaca pentru copii,acum avem numai havele, borduri,ciment si gropi,tuneluri si santuri.Daca Bucos a distrus bisericile ortodoxe cu tunul acum simbolurile nationale se distrug cu indiferenta edililor pentru pastrarea visurilor si jertfelor inaintasilor.De ce nu vii tu TEPES DOAMNE?

Gabi 13 mai 2013 at 8:41

I-ar sta mai bine cu „obiectul” deasupra scafarliei.

Comentariile sunt oprite