Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Mircea Hava, primarul din Alba Iulia, cu sabia în mână, întorcându-se victorios de la lupte

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cu ocazia Zilelor Cetății Medievale l-am surprins pe Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, mărșăluind cu o sabie în mână pe lângă Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina.

M-am uitat imediat în jur să văd dacă nu cumva și-a dat întâlnire cu vreun adversar politic, pentru a se duela bărbătește, în numele convingerilor, despre cum se conduce un oraș sau pentru onoare. Nu a fost să fie.  Cu bune și cu rele însă, Hava își înfrânge adversarii începând din 1992.

Primarul care se află în fruntea Cetății Marii Uniri din 1992 a recucerit fortificația de tip Vauban cu sprijinul aliaților și banilor europeni, făcându-și din asta un renume.

M-am întrebat cum ar fi fost Alba Iulia fără cetatea medievală repusă în valoare cu zeci de milioane de euro. Cred că am fi rămas doar cu povestea istorică, fără a fi însă valorificată la potențialul său extraordinar.

În 2006, când le arătam multor albaiulieni imaginea aeriană a cetății în formă de stea, aceștia nu recunoșteau imaginea, arătându-se surprinși că este vorba de Alba Iulia.

Acum, ca să dau un exemplu recent, văd pe facebook postări cu imagini din Cetatea Alba Carolina cu titlul  “cel mai frumos oraș din Transilvania”. Și fotografiile erau făcute de o tânără doamnă, cunoscut om de afaceri din Deva, care a vizitat întrega țară.. Și m-am simțit mândru.

Urmăriți în imaginile video de mai jos cum mânuiește Mircea Hava sabia, la pas.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea