VIDEO| „Minune” pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Prima structură de beton care „vede” asfaltul

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

„Minune” pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1: Prima structură de beton care „vede” asfaltul

Astăzi pe autostrada A10, Sebeș-Turda, lotul 1, a început să se asfalteze viaductul de la Oarda. Asfaltarea este o premieră pentru acest lot pentru că este prima structură de beton pe care a început să se toarne asfaltul. Într-adevăr mai există o structură asfaltată pe care se și circulă în prezent. Este vorba de supratravesarea pe care DN 1 o are la autostrada A10, în zona Lancrăm, dar aceasta este din tablier metalic.

La lucrările de la gabioane din zona Oarda, Pizzarotti a crescut numărul de muncitori. Dacă zilele trecute erau între 5 și 10, astăzi erau circa 20 de oameni care munceau în această zonă.

ELIT

Zona Oarda a fost unul din segmentele cu probleme ale lotului 1 al autostrăzii Sebeș-Turda. Aici a existat un imobil care nu a fost expropriat integral, încă de la început, iar lucrările au fost blocate o perioadă de timp pentru că două familii au obținut în instanță, urmare a unor hotărâri judecătorești definitive, suspendarea lucrărilor întrucât nivelul de zgomot era cu mult prea ridicat. Între timp se pare că problemele juridice au fost rezolvate, zona Oarda fiind în acest moment unul dintre punctele fierbinți ale autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1.

Tot astăzi se asfalta între Oarda și Limba, în apropiere de viitorul pod peste râul Mureș, mai multe basculante așteptând la coada pentru a livra asfaltul.

Chiar dacă este puțin probabil ca nodul rutier de la Șebeș să fie terminat în acest an, antreprenorul lotului a crescut puțin mobilizarea, lucru care se vede în teren. Probabil cei de la Pizzarrotti s-au plictisit și ei de când stau pe acest lot și vor să se mute și în altă parte.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cucos vasile 24 mai 2020 at 7:17

În ritmul asta de turnare a asfaltului, ne prinde Moș Craciun

Comentariile sunt oprite