VIDEO| Ministul Agriculturii, vizită de lucru în județul Alba: 1.900 de hectare din județ, calamitate de secetă, vor fi despăgubite de Guvern

Ministul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,Nechita-Adrian Oros, s-a aflat astăzi, 6 iunie, într-o vizită de lucru în județul Alba.

Începând cu ora 10.00, acesta a avut o întâlnire cu reprezentanții agricultorilor din județ, la Restaurantul Galaxy, aflat pe DN 1 între Alba Iulia și Sântimbru, iar apoi susținut declarații de presă. Printre subiectele abordate de ministrul Agriculturii a fost și cel al despăgubirilor suprafețelor care au fost calamitate de către secetă în Alba, oficialul promițând ca aproximativ 1.900 de hectare vor primi despăgubiri de la Guvern.

ELIT

„Am făcut o evaluare a situației suprafețelor care au fost calamitate de către secetă aici în județul Alba. Până acum comisiile județene care au făcut aceste constatări au totalizat o suprafață de 1.900 de hectare care sunt calamitate și care vor fi despăgubite de către Guvern, în luna august, înainte ca fermierii să înceapă campania din toamnă.

Mihail David - 2020

Am discutat și despre schemele de sprijin pe care le gândim pentru că în afară de despăgubirile pentru secetă vom da despăgubiri sub formă de sumă forfetară până la 5. 000 de euro pentru fermieri și până la 50. 000 de euro pentru procesatori. De asemenea avem două scheme de sprijin privind creditarea și garantarea atât pentru IMM-uri cât și pentru contribuabilii mari, unde se încadrează și agricultorii și cei din industria alimentară”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,Nechita-Adrian Oros după întâlnirea cu agricultorii din Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...