Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Miercurea NEAGRĂ la ROȘIA MONTANĂ. RMGC a disponibilizat aproape 500 de angajați

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ziua de 26 februarie 2014 va rămâne pentru câteva sute de locuitori din comuna Roșia Montană “miercurea neagră”, după ce compania Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) a disponibilizat marea majoritate a angajaților săi.

Anunțul a fost făcut joi, de consilierul județean PSD, fost primar al comunei Roșia Montană între anii 2000-2008, care a declarat în exclusivitate pentru ziarul “Unirea” că USD va încerca să găsească soluții pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă și speră că noul guvern Ponta va relua proiectul de minerit din Apuseni, oferind o nouă șansă exploatării auro-argentifere din Apuseni, pentru a se evita ca zona să se scufunde, mai tare, în sărăcie.

Virgil Narița:Din păcate, pentru locuitorii comunei Roșia Montană, ieri  a fost „miercurea neagră. După câțiva ani buni, compania RMGC a disponibilizat, sau este în curs de a disponibiliza, cea mai mare parte dintre angajații acestei firme, aproximativ 500.

Eu am fost și voi rămâne alături de cetățenii comunei Roșia Montană și voi încerca să îi sprijin și să găsim alte soluții dacă mineritul prin compania RMGC nu poate să facă pași înainte.

Eu sper ca la Roșia Montană și în zona Munților Apuseni, respectiv Abrud, să facem în continuare minerit fără poluare și pentru celelalte zone din Apuseni să găsim soluții pentru agricultură, turism, în așa fel încât zona Apusenilor și județul Alba să nu fie una dintre cele mai sărace din țară, așa cum este în această perioadă.

Sper, că acum, după ce la guvernare este USD-ul, să se reia și să se regândeaacă acest proiect, mă refer la tot ce înseamnă minerit și în special la zona Munților Apuseni din județul Alba.”

 

Potrivit RMGC, pentru un număr de 392 de salariaţi ai companiei miniere au fost suspendate contractele de muncă de la 1 martie. Aceştia vor continua să primească  75% din salariu, până la sfârşitul lunii martie şi, în funcţie de deciziile Guverului USD privind proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană, disponibilizații ar putea fi reîncadrați în muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultatele la Olimpiada de Fizică, etapa județeană, 2024: Elevi din Alba Iulia și Sebeș,calificați la faza națională Patru elevi din Alba Iulia și unul din Sebeș s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, după ce au obținut locul I la faza județeană a concursului. Citește și: FOTO O tânără violonistă din Alba, premiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea