VIDEO. Manager-ul general SAJ Alba: Bărbatul care și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat pentru a se angaja șofer pe o ambulanță a mai susținut de 2 ori examenul pentru post, fără a-l promova

Manager-ul general SAJ Alba: Bărbatul care și-ar fi falsificat diploma de Bacalaureat pentru a se angaja șofer pe o ambulanță a mai susținut de 2 ori examenul pentru post, fără a-l promova

Bărbatul de 46 de ani, din Alba Iulia, care s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă, pentru a se angaja la o instituţie care furnizează servicii medicale, respectiv Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alba, a fost pus în libertate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, urmând a fi cercetat cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În ceea ce privește poziția instituției unde bărbatul era angajat, reprezentanții acesteia au declarat că așteaptă rezultatele anchetei făcute de organele în drept: „Ieri am fost și noi informați că un angajat al instituției noastre are calitatea de suspect într-un proces în care se suspicionează existența unei diplome de bacalaureat false, contrafăcută.

Cercetările sunt în curs de derulare și în funcție de rezultatul anchetei, vom lua și noi măsurile corespunzătoare. Dacă se va începe urmărirea penală, conform legislației în vigoare, va fi suspendat contractul de muncă până la terminarea cercetării penale, iar în funcție de rezultatul cercetării se poate merge până la desfacerea contractului de muncă. Dacă într-adevăr se dovedește că acea diplomă este falsă, contractul de muncă va fi încetat conform legii”, a precizat manager-ul general, dr. Șuluțiu Marius.

Din declarația doctorului Șuluțiu reiese că persoana în cauză a mai dat și înainte de anul 2015 încă două sau trei examene pe care nu le-a promovat, iar în anul 2015 ar fi 2 sau 3 candidați pentru postul respectiv.

Diploma de bacalaureat se pare că fost eliberată în județul Iași, în anul 2002, când bărbatul avea 29 de ani: „La noi se depunde la dosarul de concurs doar copie după diploma originală, iar persoanei care era atunci la resurse umane nu i s-a părut nimic suspect între original și copia care a fost prezentată”, a mai spus Dr. Șuluțiu.

Pentru participarea la concurs, prezența la dosar a copiei după diploma de bacalaureat era obligatorie. Concursul la vremea respectivă a constat într-o probă scrisă, cu privire la legislația rutieră, o probă scrisă privind cunoștințele de prim ajutor, o probă practică pe manechin și un interviu.

Bărbatul lucra pe compartimentul de urgență, pe ambulanțe de tip B2. Șoferii de ambulanțe urmează cursuri de ambulanțier, fiind o condiție obligatorie pentru a participa și la examenul de concurs și se organizează în centrele universitare care au formatori în acest domeniu.

Reamintim că la data de 11 septembrie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 46 de ani, din Alba Iulia, care, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în decembrie 2015, s-a înscris la un concurs pentru a ocupa un post de şofer pe o autospecială sanitară şi s-ar fi folosit de o diplomă de bacalaureat falsă.

Pentru stabilirea activităţii infracţionale a bărbatului, poliţiştii au efectuat percheziţii la domiciliul bărbatului, la sediul instituţiei unde este angajat precum şi la sediul unui agent economic al cărui reprezentant este. Cu ocazia percheziţiilor au fost găsite diploma de bacalaureat falsă precum şi foaia matricolă aferentă acesteia, întocmită tot în fals.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...