Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO. Majorarea tarifelor cu circa 30% pentru salubrizare în Alba Iulia, aprobată în unanimitate de Consiliul Local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Majorarea tarifelor pentru serviciile de salubrizare, în Alba Iulia, a fost aprobată în unanimitate, vineri, în ședința Consiliului Local Alba Iulia.

Tarifele pentru salubrizare în municipiul Alba Iulia vor crește cu aproximativ 30%, începând cu data de 10 martie, majorarea fiind cauzată de decizia Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu de a interzice depozitarea deșeurilor menajere la groapa de la Cristian. Administrația municipiului a fost, astfel, obligată să găsească de urgență o soluție, respectiv să accepte depozitarea gunoiului la Târgu Jiu.

Așa cum era de așteptat, modificare aduce după sine noi tarife, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru firmele din Alba Iulia care au încheiate contracte cu firma ce gestionează serviciul de salubrizare din municipiu, mai exact vor avea loc scumpiri.

*Noile tarife vor fi:

– 10,6 lei/persoană/lună (8,924 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari
– 152.98 lei/mc (128,56 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri municipale nesortate de la agenți economici
– 1,13 le/100 mp (0,951 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri stradale
– 142,86 lei/mc (12,056 lei + TVA) pentru precolectat, colectat, transportat și depozitat deșeuri din rampe necontrolate.

Majorările au fost aprobate de consilierii locali în ședința de vineri.

Reamintim că ultima majorare a taxelor pentru salubrizare a avut loc, în Alba Iulia, în luna ianuarie 2017, în urma intrării în vigoare a taxei de mediu în valoare de 80 de lei/tonă, pentru depozitarea deşeurilor la groapa de gunoi, când albaiulienii au fost obligați să suporte o scumpire cu 2,3 lei/persoană/lună.

Gunoiul din Alba este transportat, în județe vecine, din iulie 2015 de când groapa de gunoi de la Pârâul Iovului a fost închisă, fiind neconformă, iar prețurile au crescut, treptat, în mai multe localități, din cauza distanței.

O parte dintre consilieri locali și județeni de la partide din opoziție au spus, în mai multe rânduri, că județul trece printr-o ”criză a gunoaielor”, iar vina este a Consiliului Județean, care nu a terminat la timp groapa ecologică de la Galda de Jos, conformă cu normele europene. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea