VIDEO| Lucrările la primulul lot de autostradă finalizat în acest an, mini-lotul A3 de la granița cu Ungaria

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

VIDEO| Lucrările la primulul lot de autostradă finalizat în acest an, mini-lotul A3 de la granița cu Ungaria

Avansul fizic al mini-lotului de 5,35 de km din Autostrada A3 de la granița cu Ungaria a ajuns la 99%, săptămâna viitoare făcându-se recepția.

Într-o postare pe Facebook, Asociația Pro Infrastructură a prezentat stadiul lucrărilor Autostrăzii A3 alături de un videoclip și fotografii.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„În 15.07.2020 am vizitat mini-lotul de 5,35 km din Autostrada A3 de la granița cu Ungaria (Borș-Biharia). Avansul fizic a ajuns la 99%, iar săptămâna viitoare se pare că va fi făcută recepția lucrărilor.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri.

Și vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulației va fi undeva în august, timp necesar pentru soluționarea pașilor administrativi care țin de trecerea frontierei.

Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiș (28,5 km), același antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani. Sperăm să fie gata proiectul tehnic și să se emită autorizația de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forță în teren.

Mai departe, până la Suplacu de Barcău, încă așteptăm lansarea unei noi licitații după ce în ianuarie 2020 am avut a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizați de Bechtel în proporție de aproximativ 50% încă din 2012!”, au scris aceștia pe Facebook.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419