Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Jurnalist din Alba Iulia agresat în timpul unui protest anti Roșia Montană, organizat la Bistra, în Munții Apuseni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Cătălin Cădan, jurnalist și operator video cu vechime în județul nostru, a fost victima agresiunii câtorva dintre pearticipanții la protestul autorizat împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, organizat duminică, 10 noiembrie, în comuna Bistra din Munții Apuseni. Acesta se afla la eveniment pentru a filma și fotografia manifestația.

La un moment dat, unul dintre organizatorii mitingului, consilier local PNG al comunei Bistra – Constantin Berindei, l-au observat pe Cătălin Cădan printre protestatari și l-a “anunțat” mulțimii, folosind un megafon, ca fiind un „intrus”, și cerând jandarmilor care asigurau ordinea publică să îl îndepărteze de manifestanți, pentru că aceștia s-ar putea simți provocați. Potrivit martorilor, unii dintre protestatari susțineau că operatorul video este angajat de compania RMGC ca să filmeze pentru ei.

După anunț, câțiva dintre participanții la manifestație au început să îi agreseze verbal sau să arunce cu pietre în direcția sa. Înainte ca tensiunea să crească jandarmii aflați la datorie au intervenit și l-au condus pe Cătălin Cădan, sub protecția lor la distanță de mulțimea care manifesta.

Gestul de agresiune ar putea “aduce” dosare penale celor responsabili de această situație, dacă victima va depune o plângere penală pentru că a fost amenințat și agresat.

Astfel de gesturi de violență, de încercare de intimidare și de agresiune, trebuiesc condamnate public și aspru sancționate de cei care veghează la respectarea și aplicarea legii.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea