VIDEO IPJ Alba a demarat campania pentru prevenirea furturilor din locuințe – „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Campania Poliţiei Române, pentru prevenirea furturilor din locuinţe, „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, a debutat şi în judeţul Alba. Aceasta se desfăşoară în perioada aprilie  – august 2016, şi are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuințe.

Politia01 În perioada martie – august 2016, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin  Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., desfăşoară, la nivel naţional, campania de prevenire a furturilor din locuinţe intitulată sugestiv,„Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Scopul campaniei este informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe. În vederea promovării mesajelor preventive, a fost constituit un site tematic:www.prevenireafurturilor.ro , un material video şi un spot audio.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La nivelul judeţului Alba vor fi distribuite 3000 pliante cu recomandări preventive, în cadrul întâlnirilor cu beneficiarii campaniei şi vor fi expuse 100 de afişe, la avizierele asociaţiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

Totodată, campania vizează promovarea mesajului prin intermediul mass-media şi distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.

Pornind de la ideea că unul din patru furturi din locuinţă este favorizat de neglijenţa proprietarilor, poliţiştii, împreună cu reprezentanţii Groupama Asigurări S.A. – Filiala Alba, oferă sfaturi utile şi recomandări cetăţenilor, privind siguranţa locuinţei lor.

În judeţul Alba, campania a debutat azi, 14 aprilie, a.c., printr-o activitate desfășurată în municipiul Alba Iulia, ocazie cu care poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi reprezentanţi ai Groupama Asigurări – Filiala Alba,  au fost prezenţi în mai multe zone publice din municipiu şi la sediile mai multor asociaţii de proprietari, au discutat cu cetăţeni, au distribuit materiale informative şi au atras atenţia asupra utilităţii unor sisteme de siguranţă adecvate.

Astfel de acţiuni se vor desfăşura în toate municipiile şi oraşele din judeţul Alba precum şi în mediul rural.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419