Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Întâlnirea Meșteșugarilor Fierari, la Râmetea, în Alba: Meșteri din toată țara și din străinătate s-au întrecut în bocăneală, povestiri la foc de tabără și voie bună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Întâlnirea Meșteșugarilor Fierari, la Râmetea, în Alba: Meșteri din toată țara și din străinătate s-au întrecut în bocăneală, povestiri la foc de tabără și voie bună

Localitatea Râmetea a găzduit în weekend-ul 23-24 septembrie întâlnirea Meșteșugarilor Fierari, la care au participat atât meșteri din România cât și din străinătate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Evenimentul a fost organizat la inițiativa aiudeanului Bogdan Rus, meșter la atelierul Forged Blades din municipiul Aiud.

La întâlnirea Meșteșugarilor Fierari de la Râmetea au participat mai multi meșteri din România, dar și unul din Germania. Printre ei s-au numărat meșteri precum Bogdan Rus de la atelierul Forged Blades, Matei Câmpan, Bogdan Milas, Silviu Coman și mulți alții, iar din Germania a participat calfa Thomas Fink, un artist deosebit al acestui meșteșug.

YouTube video

Întâlnirea a avut loc în comuna Râmetea, un loc cu o bogată istorie în acest sens, evenimentul fiind intersectat cu un altul de Maraton Montan, fapt ce a dus la un număr de vizitatori destul de mare.

Meșterii s-au întrecut și și-au etalat talentul în crearea obiectelor forjate, iar seara la un foc de tabără au degustat produse autohtone, au spus povestiri și au admirat natura minunatei locații.

”Și a trecut, 2 zile minunate care au constituit prima întâlnire a fierarilor, două zile în care am fost ca o familie, cu foc de tabără, povești în jurul focului, cafea la ibric, slănină și pălincă și bineînțeles voie bună și multă bocăneală.

Două zile în care am socializat și în care ne-am inspirat în tehnici de lucru, cu cuțite bătute, clești, ornamente, ustensile și alte cele, cu vizitatori frumoși și dornici să cunoască acest meșteșug.

Să fim sănătoși să ne întâlnim și la anul!”, a transmis Bogdan Rus, inițiatorul evenimentului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea