Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Informații despre „traseul” spre imunizare: Care sunt pașii de urmat de la intrarea în centrul de vaccinare, până la părăsirea acestuia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doctorul Iordache Paula Anca, coordonatorul Serviciului Public de Asistență Medicală Alba Iulia, a oferit o prezentare detaliată a traseului pe care o persoană trebuie să îl parcursă, în cadrul centrelor de vaccinare anti-Covid, de la intrarea în centru, până la ieșirea din centru, spre casă.

„La punctul de intrare ne așteaptă domnul de la Poliția Locală, unde se ia temperatura, apoi se trece la verificarea programării prin scanarea buletinelor, exact ca și la procesele de votare, apoi se va trece la zona de triaj unde se va completa un acord de vaccinare și se va discuta cu o asistentă medicală sau un medic.

Fiind multă lume nu se poate discuta doar cu medic, având în vedere că este pus un medic și o asistentă, așa că se discută ori cu asistenta, ori cu medicul, se ia o tensiunne, după care se trece la procesul propriu zis de vaccinare.

Acolo se notează fiecare la fiecare persoană ora la care a fost vaccinată, după care urmează să treacă într-o zonă post vaccinare, unde se stă 15 minute pentru a vedea dacă apar reacții post vaccinale.

YouTube video

După expirarea celor 15 minute li se dă adeverința de vaccinare și omul este liber să plece acasă”, a declarat doctorul Iordache Paula Anca, coordonatorul Serviciului Public de Asistență Medicală Alba Iulia.

Întrebată dacă oamenii respectă orele de programare, aceasta a declarat că „respectă, câteadată vin cu jumătate de oră mai repede sau sunt persoane care vin cu soția chiar dacă au fost la o oră mai târzie programați. Încercăm pe cât posibil să nu refuzăm, având în vedere că este etapa persoanelor peste 65 de ani”.

După prezentarea minuțioasă a traseului spre imunizare, o femeie proaspăt imunizată a oferit o părere „la cald” a vaccinului, imediat ce a fost imunizată.

YouTube video

Întrebată cum se simte, aceasta a declarat că este „foarte bine, fără niciun fel de problemă. Nu pot să îl asemăn cu o injecție normală pentru că e mult mai ușor”.

„Este o protejare, în primul rând pentru mine și pentru toți ceilalți din jurul nostru. Mă gândesc că e foarte important lucrul acesta, așa am considerat”, a explicat doamna.

Celor care nu cred în vaccin, doamna dorește să le transmită „să-și schimbe gândurile că nu cred că vaccinul acesta s-a făcut pur și simplu pentru ce cred ei. Este pentru noi în primul rând, pentru oameni și pentru toți cei din jurul nostru. Noi ne vaccinăm să ne protejăm că suntem mai în vârstă, dar în același timp vrem să ii protejăm și pe copiii noștri și pe nepoții nostri”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea