VIDEO| Incredibil: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, au început lucrările de hidroizolare a podului peste râul Mureș

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, au început lucrările de hidroizolare a podului peste râul Mureș

Pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, antreprenorul general Pizzarotti, la aproape doi ani de când a fost ridicată și montată ultima grindă la podul peste râul Mureș, (mai precis în data de 9 octombrie 2018), astăzi au început lucrările de hidroizolare.

ELIT

Începerea lucrărilor se prefigura de ceva vreme, întrucât a fost desființată rampa de urcare/coborâre de pe pod, de la capătul dinspre Limba, comuna Ciugud. Podul peste râul Mureș este cel mai important viaduct ca lungime de pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda.

Citește și: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, cale liberă pentru Pizzarotti şi Aktor pentru construirea loturilor 1 și 2

Finalizarea lui, hidroizolarea și într-un final asfaltarea sunt esențiale pentru o eventuală deschidere parțială a circulației rutiere până la finalul anului, pe acest lot. Mai precis este vorba de varianta susținută de Ascociația Pro Infrastructură, o deschidere a circulației de la Sebeș până la nodul rutier Alba Iulia Sud.

La Sebeș chiar dacă nodul rutier nu va fi finalizat, legătura A10 cu DN1 și implicit cu A1 s-ar face prin sensurile giratorii existente la Lancrăm, urmând să se poată circula până la nodul rutier Alba Iulia Sud, unde încărcarea și descărcarea traficului se va face prin breteaua care va lega A10 de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419