VIDEO: Încep lucrările de finisare a Monumentului Unirii de la Alba Iulia. Sculptorul Mihai Buculei: ”Timpul pentru montare a fost extrem de scurt, nimeni nu a crezut că reușim să-l ridicăm înainte de 1 Decembrie”

Monumentul Unirii din Alba Iulia va fi din nou înconjurat de schele deoarece intră în ultima fază a construcției – finisajul. Lucrările vor fi supravegheate de sculptorul Mihai Buculei și vor dura aproximativ o lună.

Potrivit artistului, timpul avut la dispoziție pentru construirea monumentului, programat să fie inaugurat la aniversarea Centenarului, de 1 Decembrie, a fost extrem de scurt, având doar două luni la dispoziție să monteze blocurile imense de piatră și de aceea finisajul a fost amânat. Acum se vor face lucrări de șlefuire și chituire.

Mihai Buculei a ținut să mulțumească din nou militarilor de la unitatea din Alba Iulia care și acum, la fel ca în urmă cu câteva luni, și-au oferit ajutorul și participă la terminarea construcției.

Monumentul Unirii a fost inaugurat la 1 Decembrie 2018 pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, de la 1 Decembrie 1918. Are 22 de metri înălţime şi o greutate de circa 1.350 de tone. Pentru realizarea fundaţiei monumentului s-au turnat 10 coloane de circa 24 de metri adâncime.

Construirea Monumentului Unirii face parte din cea mai mare investiție realizată la Alba Iulia în anul 2018 – Amenajarea ”Ansamblului Memorial al Marii Uniri”, contractul de execuție încheiat între municipalitate și SC ELIS PAVAJE având valoarea de 19.915.000 de lei.

Ansamblul, în întregul lui, a presupus, în principal, realizarea unei piațete în jurul monumentului, pentru desfășurarea evenimentelor comemorative, materializarea axului Unirii, prin realizarea podului perimetral parcului, reamenajarea Parcului Unirii și viitoarea redeschidere a pasajului subteran Parcul Unirii – Bulevardul Transilvaniei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...