Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Incendiu puternic în Munții Apuseni: Circa 75 de hectare de vegetație uscată și litieră sunt afectate/ Pompierii intervin de aproape 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți pompieri intervin, marți dimineața, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litieră, care a izbucnit, luni, in zona comunei Salciua din Munții Apuseni, două focare afectând circa 75 de hectare. Nu au fost victime și nu este afectată pădurea. 

https://www.youtube.com/watch?v=9GJWPpDCVVU

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat că incendiul a izbucnit luni, iar pompierii nu au reușit stingerea lui până la lăsarea întunericului, iar astăzi continuă intervenția.

”Stația Câmpeni intervine cu trei autospeciale și 15 subofițeri, în localitatea Sălciua de Sus, pentru stingerea incendiului de litieră și vegetație uscată”, a spus Alina Marescu.

Este vorba de două focare, unul care a cuprins aproximativ 45 de hectare de vegetație uscată și litieră, și altul de aceeași natură care a afectat circa 30 de hectare. Unul se manifesta în Salciua, iar celălalt într-o comună vecina.

Nu este afectată pădurea, arzând doar vegetația uscată, stratul de frunze căzute și resturile care acoperă solul.

Pompierii de la ISU au fost ajutați și de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și de reprezentanți ai Ocoalelor Silvice.

Incendiul a fost supravegheat pe timp de noapte.

Nu se cunoaște cauza izbucnirii flăcărilor, însă ultimele incendii de acest gen s-au produs după ce localnicii au aprins focul pentru a igieniza terenurile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea