VIDEO: Imagini aeriene noi cu lotul 3 din autostrada Orastie – Sibiu. Ultimul termen pentru inaugurare, 15 noiembrie

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructură au publicat noi filmări aeriene cu problematicul lot 3 din autostrada Orăștie – Sibiu, singurul rămas nefinalizat din acest tronson.

viaduct lot 3 A1 Orastie SibiuImaginile, realizate luni, 30 iunie, de cei de la forum.peundemerg.ro si skyscrapercity.com, surprind un ușor avans al lucrărilor, față de ultima filmare aeriană deasupra acestui lot. După amânări succesive datorate alunecărilor sistematice ale terenului pe o porține de 6 kilometri, ultimul termen estimat pentru inaugurare este 15 noiembrie 2014.

USR - Alegeri parlamentare 2020

 Întârzierea pe acest lot vine în urma problemelor generate de alunecări de teren apărute în doua puncte în zona Apoldu. Constructorii spun că problemele de teren nu au fost prevăzute înainte de atribuirea contractelor. Problemele majore au apărut tocmai de o parte și de alta a celei mai impresionante lucrări, viaductul de un kilometru de la Aciliu, cel mai înalt viaduct din țară. În cele din urmă, soluția care va fi implementată va fi un debleu imens și practic întregul deal va fi săpat (minutul 10:20).

Lotul 3 (Cunța-Săliște – 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fără TVA, antreprenor general Impregilo SpA – trei poduri peste cursuri de apă, trei pasaje peste căi de comunicație, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spațiu de parcare și servicii) este singurul aflat încă în lucru din autostrada Orăștie – Sibiu.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei, în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv pe o distanţă pe aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri. Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală a tronsonului Sibiu – Orăştie este de 716 milioane de euro.

Filmare realizată de www.inter-fly.ro finanțată de forum.peundemerg.ro si skyscrapercity.com

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

unu 3 iulie 2014 at 8:24

Cica minutul 10:20????? inregistrarea video are 7:58 minute.

Comentariile sunt oprite