Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: Imagini aeriene noi cu lotul 3 din autostrada Orastie – Sibiu. Ultimul termen pentru inaugurare, 15 noiembrie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Utilizatorii forumurilor dedicate subiectelor de infrastructură au publicat noi filmări aeriene cu problematicul lot 3 din autostrada Orăștie – Sibiu, singurul rămas nefinalizat din acest tronson.

viaduct lot 3 A1 Orastie SibiuImaginile, realizate luni, 30 iunie, de cei de la forum.peundemerg.ro si skyscrapercity.com, surprind un ușor avans al lucrărilor, față de ultima filmare aeriană deasupra acestui lot. După amânări succesive datorate alunecărilor sistematice ale terenului pe o porține de 6 kilometri, ultimul termen estimat pentru inaugurare este 15 noiembrie 2014.

 Întârzierea pe acest lot vine în urma problemelor generate de alunecări de teren apărute în doua puncte în zona Apoldu. Constructorii spun că problemele de teren nu au fost prevăzute înainte de atribuirea contractelor. Problemele majore au apărut tocmai de o parte și de alta a celei mai impresionante lucrări, viaductul de un kilometru de la Aciliu, cel mai înalt viaduct din țară. În cele din urmă, soluția care va fi implementată va fi un debleu imens și practic întregul deal va fi săpat (minutul 10:20).

Lotul 3 (Cunța-Săliște – 22,11 km, valoare 604,7 mil. lei fără TVA, antreprenor general Impregilo SpA – trei poduri peste cursuri de apă, trei pasaje peste căi de comunicație, un viaduct (cel de un km de la Aciliu), un nod rutier (Apoldu de Jos), un spațiu de parcare și servicii) este singurul aflat încă în lucru din autostrada Orăștie – Sibiu.

Autostrada Orăştie-Sibiu a fost deschisă circulaţiei, în data de 20 decembrie 2013, pe distanţa dintre Orăştie, judeţul Hunedoara şi Cunţa, judeţul Alba, respectiv pe o distanţă pe aproximativ 44 de kilometri, după ce anterior, în cursul aceleaşi zile, a fost inaugurat şi lotul 4 al acesteia, între Sălişte şi Sibiu, în lungime de 16 kilometri. Din cauza complexităţii şi lungimii proiectului, pentru execuţia lucrărilor de pe autostrada Orăştie-Sibiu a fost realizată o împărţire în 4 loturi. Valoarea totală a tronsonului Sibiu – Orăştie este de 716 milioane de euro.

Filmare realizată de www.inter-fly.ro finanțată de forum.peundemerg.ro si skyscrapercity.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea