Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Grația Apusenilor sălbatici. Căprioare și primii fulgi de zăpadă, surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grația Apusenilor sălbatici. Căprioare și primii fulgi de zăpadă, surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Camerele de supraveghere instalate de rangeri Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini de o deosebită frumusețe și grație. Protagoniști sunt un grup de căprioare surprinse de primi fulgi de nea din această toamnă.

„Azi e despre ciute si despre primii fulgi de zăpadă din această toamnă. Masculul se numește cerb sau taur, femela ciuta de cerb, iar hrana acestei specii este vegetală si constă în plante ierbacee ,frunze de arbori, lujeri, muguri, lichieni etc.

Cum putem proteja:

-Animalele sălbatice nu le place să fie deranjate atunci când vizitați natura!
-Lăsați doar pașii în urma voastră!
-Parcurgerea unei arii naturale protejate se face pe traseele turistice marcate!
-Bucurați-vă de muzica naturii! Nu faceți zgomote puternice!”, au scris reprezentanții Parcului Natural Apuseni pe facebook.

Aceste mamifere sunt renumite pentru coloritul blănii lor, însă şi pentru calităţile acesteia. În funcţie de anotimp, blana se schimbă asigurând căprioarei o protecţie mult mai mare; iarna blana este mai groasă şi mai deasă păstrând temperatura interioară mult mai ridicată, pe când avra este mult mai subţire si rară, permiţând temperaturii calde să se elibereze din corp.

În țara noastă, căprioarele sunt foarte multe, răspândite pe întreg teritoriul țării, fiind poate cele mai numeroase dintre animalele care trăiesc în sălbăticie. Ele nu sunt foarte pretenţioase în privinţa hranei, preferând vegetalele bogate în apă datorită expunerii îndelungate la radiaţiile solare pe parcursul zilei.

Parcul Natural Apuseni a fost creat pentru a conserva diversitatea ecologică, carstică și culturală din acestă zonă. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță, dar și de fauna diversificată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea