Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

VIDEO| Frumuseți din inima Apusenilor: Căprioare puse pe joacă surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Camerele de supraveghere din Parcului Natural Apuseni au surprins din nou imagini de o deosebită frumusețe și grație. Protagoniști sunt două căprioare sprintene și puse pe joacă, în peisajul alb al munților.

Căprioara (Capreolus capreolus) este un animal exclusiv ierbivor, mănâncă aproape orice material vegetal aflat la îndemână (inclusiv ace de conifere, dacă resursele de hrană sunt sărace), dar preferă alimente moi, bogate în surse energetice şi care conţin multă apă.

Căprioarele se hranesc dimineata sau seara tarziu, iar in cursul zilei se odihnesc. Căprioara poate trai pana la 15 ani, apogeul este la varsta de 7-8 ani, dupa care intra in regres.

Parcul Natural Apuseni a fost creat pentru a conserva diversitatea ecologică, carstică și culturală din acestă zonă. Unicitatea acestui parc natural este cu siguranță dată de geologia zonei, de carstul care a favorizat aparția unor goluri subterane de mare importanță, dar și de fauna diversificată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea