Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO Fotografia cu translarea blocului A2 din Alba Iulia, desemnată cea mai uimitoare imagine într-un top internaţional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clipboard01Fotografia care ilustrează translarea blocului A2 de pe Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia este considerată cea mai uimitoare imagine într-un top de 36 de fotografii, pe care oamenii nu le-au mai văzut până în prezent.

Mutarea blocului a avut loc în primăvara a anului 1987, graţie inginerului Eugen Iordăchesc, inventatorul metodei translaţiei imobilelor. Este de precizat că doar familiile de la parterul clădirii au fost nevoite să-şi părăsească pentru un timp locuinţele, restul au privit din balcoane mutarea construcţiei cu o înălţime de 17 metri şi lăţimea de 12 metri, care a fost despărţită în două clădiri independente.

Citește și: Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone

Fiecare corp al construcţiei a fost susţinut de un cadru purtător, o platformă de beton, care a fost ridicată cu ajutorul unor prese. Platforma era aşezată pe roţi şi se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.  Întreaga “călătorie” a durat doar 5 ore şi 40 de minute.

Citește și FOTO-VIDEO: Omul care a mutat clădiri pentru a le salva din calea buldozerelor se destăinuie. Cum s-a născut ideea translatării?

9.gag.com a clasat pe primul loc fotografia de mai sus, topul fiind preluat apoi de mai multe site-uri străine, fapt ce a făcut cunoscută, în întreaga lume, o pagină din istoria Albei Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea