VIDEO Fotografia cu translarea blocului A2 din Alba Iulia, desemnată cea mai uimitoare imagine într-un top internaţional

Clipboard01Fotografia care ilustrează translarea blocului A2 de pe Platoul Romanilor din municipiul Alba Iulia este considerată cea mai uimitoare imagine într-un top de 36 de fotografii, pe care oamenii nu le-au mai văzut până în prezent.

Mutarea blocului a avut loc în primăvara a anului 1987, graţie inginerului Eugen Iordăchesc, inventatorul metodei translaţiei imobilelor. Este de precizat că doar familiile de la parterul clădirii au fost nevoite să-şi părăsească pentru un timp locuinţele, restul au privit din balcoane mutarea construcţiei cu o înălţime de 17 metri şi lăţimea de 12 metri, care a fost despărţită în două clădiri independente.

ELIT

Citește și: Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, cu 80 de apartamente, în greutate de 7.600 de tone

Fiecare corp al construcţiei a fost susţinut de un cadru purtător, o platformă de beton, care a fost ridicată cu ajutorul unor prese. Platforma era aşezată pe roţi şi se deplasa pe şine, fiind împinsă de dispozitive hidraulice comandate de la un pupitru electric.  Întreaga “călătorie” a durat doar 5 ore şi 40 de minute.

Mihail David - 2020

Citește și FOTO-VIDEO: Omul care a mutat clădiri pentru a le salva din calea buldozerelor se destăinuie. Cum s-a născut ideea translatării?

9.gag.com a clasat pe primul loc fotografia de mai sus, topul fiind preluat apoi de mai multe site-uri străine, fapt ce a făcut cunoscută, în întreaga lume, o pagină din istoria Albei Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Student eminent 3 decembrie 2014 at 19:06

Lipsa de stiri?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...