Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Firma Pizzarotti, avertizată de CNAIR „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe tronsonul de autostradă A10 Sebeș-Turda în urma unei alunecări de teren

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Firma Pizzarotti, avertizată de CNAIR „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe tronsonul de autostradă A10 Sebeș-Turda în urma unei alunecări de teren

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, spune că firma italiană Pizzarotti trebuie „să se miște foarte rapid” pentru a rezolva problemele apărute pe tronsonul de autostradă A10 Sebeș-Turda, fără însă a opri circulația. El a adăugat că acesta este motivul pentru care unele proiecte de infrastructură durează mai mult, pentru că uneori constructorii sunt puși să refacă lucrările.

Traficul rutier pe o porțiune din Autostrada A10 Sebeș – Turda a fost restricționat la o bandă pe sens din cauza unei alunecări de teren.

Alunecarea de teren s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență și pe o porțiune mică din prima bandă. „Avem o discuție lungă în România în legătură cu seriozitatea constructorilor.

De multe ori, CNAIR a fost acuzat că tergiversează sau că nu deschide suficient de repede autostrăzi sau că nu face recepția acestora. Iată motivele reale pentru care uneori nu acceptăm anumite lucrări și îi punem pe constructori să refacă, pentru că apar astfel de situații”, a spus Șerbănescu.

„Aici e vorba de o autostradă nou-nouță, are aproape 2 ani. N-ar fi trebuit să pățească ce pățește acum, să apară această alunecare de teren”, a adăugat el. Șerbănescu a spus că firma italiană va plăti reparațiile, deoarece lotul de autostradă e încă în garanție. „Trebuie să se miște foarte repede, să nu întrerupă circulația acolo. Vor restricționa o bandă, dar trebuie să permită circulația pe această autostradă”, a spus el.

„Trebuie să ne spună de ce s-a întâmplat această situație: dacă e execuție proastă, dacă sunt probleme neidentificate în faza de proiectare, să explice și cauza pentru care s-a ajuns în această situație și să intervină rapid”, a conchis purtătorul de cuvânt al CNAIR.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO | ACCIDENT RUTIER GRAV pe șoseaua de centură din Alba Iulia: O femeie ÎNCARCERATĂ și o altă persoană RĂNITĂ, în urma unei coliziuni între două autoturisme

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT RUTIER GRAV pe șoseaua de centură din Alba Iulia: O femeie ÎNCARCERATĂ și o altă persoană RĂNITĂ, în urma unei coliziuni între două autoturisme Un accident rutier a avut loc joi, 7 decembrie, în jurul orei 18:00, în Municipiul Alba Iulia, unde o persoană este încarcerată, după coliziunea între două autoturisme. Detașamentul de pompieri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare