Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Este oficial! Salarii majorate pentru angajații Consiliul Județean Alba aprobate în unanimitate de către aleși

Ziarul Unirea

Publicat

în

Este oficial! Începând cu 1 iulie 2015, peste 400 de funcţionari publici din aparatul de specialitate şi din instituţiile subordonate ale Consiliul Judeţean Alba vor încasa salarii mai mari cu 12 procente.

Consilierii județeni reuniți joi, 23 iulie, în ședință ordinară, au votat în unanimitate proiectul de hotărâre prin care se adaugă bani în plus la salariile angajaţilor din administrația județeană.

Efortul financiar pentru anul 2015, respectiv pentru cele cinci luni rămase din an – decembrie fiind plătită în ianuarie 2016, se ridică la circa 300.000 de lei, potrivit directorului economic al CJ Alba, Marian Aitai. Acesta precizează că suma a fost prinsă în buget încă de la bun început, într-un fond de rezervă, astfel încât nu există nicio problemă în asigurarea creșterii salariale aprobate astăzi.

 

YouTube video

Potrivit proiectului de hotărâre sunt vizați 130 de angajați din cadrul aparatului de specialitate al CJ Alba, circa 80 din cadrul de la Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, circa 20 din cadrul Teatrul de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia, circa 20 de la Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba, circa 80 de la Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba, 30 de la Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba, circa 15 de la Direcţia Judeţeană de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba și 15 angajați din cadrul Serviciului Județean Salvamont Alba.

 

“Astăzi, prin hotărârea Consiliului Județean Alba a fost aprobată mărirea de salariu pentru o parte dintre angajații consiliului județean și instituțiilor subordonate, cu acel 12 la sută. Avem în vedere și angajații din celelate instituții din subordine. Am cerut în acest sens un punct de vedere al Ministerului de Finanțe pentru că Ordonanța de Guvern care permite această majorare cu 12 la sută nu este foarte clară. Și urmează să analizăm și celelate domenii de activitate care sunt coordonate de consiliul județean”, a declarat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba, pentru ziarulunirea.ro

 

Speranțe pentru celelate sute de angajați din instituțiile coordonate de CJ Alba

Potrivit declarațiilor lui Ion Dumitrel, Consiliul Județean Alba are în vedere majorarea salariilor cu 12 la sută și pentru ceilalți angajați din deconcentratele pe care le are în subordine. Efortul financiar ar fi însă semnificativ mai mare decât cel aprobat astăzi de aleși, întrucât numai numărul salariaților din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și  (DGASPC) Alba și al Spitalului Județean Alba depășește o mie.

Majorarea salariilor funcționarilor din administrația locală din bugetele proprii ale instituțiilor a fost posibilă în urma emiterii de către Guvernul României în data de 30 iunie 2015 a ordonanţei de urgenţă – OUG 27/ 2015 prin care se prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12 la sută, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat şi încadrarea cheltuielilor de personal în limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

 

Consiliul Județean din Alba este cel de al doilea din țară, după cel din Hunedoara, care majorarează cu 12 la sută salariile angajaților din subordine. CJ Alba este însă prima administrație județeană care inițiază un proiect de hotărâre în acest sens, care să primească girul consilierilor județeni. La Hunedoara, măsura creșterii salariilor a fost luată prin dispoziția președintelui consiliului județean, ale cărei prevederi intră în vigoare începând cu 2 iulie.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea