VIDEO| După scandalul de la Hunedoara, polițiștii i-au căutat pe cei care i-au atacat cu pietre, acasă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

În cursul serii de sâmbătă, 18 aprile, într-un cartier din Hunedoara a avut loc un scandal monstru între cetățeni și polițiști, lucrurile degenerând în momentul în care polițiștii au încercat să rețină un bărbat care nu avea documentele prevăzute de lege pentru situația Stării de Urgență, moment în care mai mulți oamenii au început să arunce cu pietre în forțele de ordine.

După ce s-au calmat spiritele, polițiștii au început să-i caute pe agresori. Într-o intervenție la Antena 3, reprezentanții polițiștilor de la Hunedoara au negat acuzațiile oamenilor și anume că au intrat peste ei în case.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mai multe filmulețe postate pe rețelele de socializare arată cum polițiștii au intrat în case peste oameni, victime fiind copii sau femei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine
CITEȘTE ȘI: Bătaie ca-n filme, la Hunedoara, între cetățeni și poliție: Au intervenit mascații

De asemenea, mai mulți oameni susțin că polițiștii ar fi dat cu spray lacrimogen către copii iar pe unii i-ar fi lovit. Oamenii îi acuză pe cei de la poliție că ar fi agresat și o bătrână de 75 de ani.

“Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (intrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției.

Intervenția polițiștilor era una de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor”, se arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei