VIDEO DRONĂ: Autostrada Sebeș-Turda lotul 2, filmul complet care arată cât de amuzante au fost declarațiile lui Cuc și Neaga privind deschiderea circulației până la finalul anului

Autostrada Sebeș-Turda lotul 2, filmul complet care arată cât de amuzante au fost declarațiile lui Cuc și Neaga privind deschiderea circulației până la finalul anului

ziarulunirea.ro a realizat o filmare integrală a lotului 2 din autostrada Sebeș-Turda la calitate maximă, în 4K așa cum și-a obișnuit deja cititorii. Imaginile vorbesc de la sine și arată cât de amuzante au fost declarațiile ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc și ale fostului director al CNAIR Narcis Neaga, care afirmau, cu circa 2 săptămâni în urmă, că până la finalul anului 2019 se va deschide circulația rutieră pe acest segment de autostradă.

La o conferință de presă din data de 27 iunie, ministrul R. Cuc afirma: ”Managerul companiei din Grecia și-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot. (…)În șantier o să vedeți furnicar, mi-au spus că de la 1 iulie vor fi în șantier și se va mări gradual numărul de utilaje, pentru a se încadra în termen.”

În realitate, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda mobilizarea, chiar dacă e mai bună decât cea de anul trecut, la data de 10 iulie, era foarte mult redusă față de ce ar trebui sa fie. Pe tot lotul lucrau câteva utilaje la terasament, în apropiere de km 20, înainte de supratraversarea DN1 de la Oiejdea.

În zona de SE a orașului Teiuș, tronson cunoscut pentru nivelul foarte ridicat al pânzei freatice, au dispărut în cea mai mare parte “heleșteele”, iar astăzi se lucra în apropiere de supratraversarea de la km 27, la terasamente.

Se mai lucra sporadic cu utilaje puține în zona Beldiu, înaintea viitorului pod peste râul Mureș de la Rădești și în apropiere de Sâncrai.

Ca să conchidem, mobilizarea antreprenorului, în ciuda promisiunilor uriașe, este foarte slabă. Cel mai probabil, în loc de 5% progres, cât au avut anul trecut, în acest an Aktor, care nu este prea grăbit, va ajunge undeva în jurul a 10-15 % progres fizic în 2019.

Singurul subcontractant care lucrează serios pe lot este Retter, firma care ridică grinzile la structuri, însă din păcate această activitate nu poate să se regăsească extraordinar de mult în progresul fizic total.

Cristian Radu

1 comentariu

Eu 11 iulie 2019 at 7:24

Mda,piliticienii fac ce stiu,dau din gura si atat.De fapt e ceva normal comportamentul constructorilor,tipic pt toti care au primit cadou contracte bine platite si clauze din care tot ei sunt favorizati,astfel isi permit sa depaseasca cu multi ani termenele!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...