Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO DRONĂ| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

Publicat

în

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

Grecii de la Aktor lucrează constant și chiar dacă nu au o mobilizare spectaculoasă, fac progrese vizibile. Este evident că se concentrează cu prioritate asupra corpului autostrăzii, existând șanse reale ca în acest an să se circule pe acest segment de autostradă, chiar dacă nu se va ajunge la recepția întregului lot, lucru care se va întâmpla în primăvara- vara anului viitor.

Grecii au lucrat la conexiunea dintre lotul 1 și lotul 2 unde s-a turnat asfalt, dar cea mai mare mobilizare de pe lot este în zona alunecării de la Oiejdea, punctul care pune cele mai multe probleme pe acest segment de autostradă. În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat. Ca o noutate, în zona alunecării de teren s-a așternut balast stabilizat la km 19-400 până la km 19+975, pe sensul de mers Sebeș-Turda. Acest sens de mers va putea fi utilizat în situația în care nu se termină lucrările la alunecare, pentru a deschide totuși circulația, cu restricții și limitări de viteză, pe o bandă, pe o porțiune de circa 500 de metri. Soluția a fost avansată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a apreciat că e mai bine să se deschidă un lot de autostradă chiar cu limitări și restricții de viteză pe o porțiune mică, eliminându-se astfel traficul de coșmar de pe drumul național.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Aktor a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, unde o familie cere de urgență în justiție, oprirea lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2

Săptămâna viitoare, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, va începe asfaltarea acestui sens de mers (calea 1 Sebeș-Turda).

La nodul rutier Teiuș s-a ajuns cu umpluturile aproape de nivel, mai fiind necesare foarte puține la caseta dinspre Alba Iulia, fierarii de la RETTER lucrând la pasajul peste calea ferată.

Pe lotul 2 se toarnă ultimul strat de asfalt (stratul de uzură), în aceste zile echipele de asfaltori din Grecia asfaltând în zona Beldiu.

CITEȘTE ȘI: A început ecologizarea bretelei care face legătura dintre autostrada A10 Sebeș-Turda prin nodul rutier Alba Iulia Sud și Șoseaua de Centură a orașului

Pe acest segment de autostradă se mai lucrează la montare de parapeți metalici, betonarea canalelor colectoare, betonarea șanțurilor trapezoidale și la sferturile de con. De asemenea au fost montate o parte din indicatoarele rutiere și se lucrează în continuare la montarea tuturor indicatoarelor.

În zona Sâncrai, la km 40, Aktor a montat panouri fonoabsorbante în dreptul casei familiei care solicită în instanță suspendarea lucrărilor din cauza zgomotului și a prafului din șantier. Aici bucovinenii de la Baxcom vor finaliza în această săptămână lucrările la zidul de sprijin de la rampa DJ 142L, urmând ca în zonă să mai fie efectuate lucrări de umpluturi, tasări, așternere balast stabilizat și asfaltare.

Potrivit informațiilor obținute de Ziarul Unirea, săptămâna viitoare se vor realiza primele marcaje rutiere pe acest segment de autostradă.

Practic este tot mai clar că în acest an se va putea circula pe acest segment de autostradă dacă CNAIR și Ministerul Transporturilor își vor asuma să-l dea în trafic fără a face încă recepția finală.

Publicitate

Ştirea zilei

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Publicat

în

Povestea celui mai tânăr învățător din România: a început să profeseze la vârsta la care alți tineri erau încă în băncile liceului

Răzvan Gabriel Mihalache este probabil cel mai tânăr învățător din România. A împlinit 21 de ani în luna februarie a acestui an, dar a preluat prima generație de copii în urmă cu trei ani, când el însuși era un copil.

Avea 18 ani și șase luni când a intrat pentru prima dată într-o sală de clasă nu ca elev, ci ca profesor. Absolvise în vara lui 2019 Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” din Iași și cumva cariera lui fusese pecetluită încă din clasa a V-a, când părinții l-au îndrumat către acest liceu, care îi asigura o loc de muncă sigur la finalul studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Deja cu trei ani de experiență la catedră în spate, Gabriel își aduce aminte râzând de prima lui zi de școală, ca învățător. Nu ascunde că a avut emoții, dar nici că a văzut în băiețelul din prima bancă, îmbrăcat îngrijit cu sacou și cămașă, pe el însuși, elevul care cu doar câteva luni înainte încă purta în spate rucsacul cu manuale. Mai greu a fost să capete încrederea părinților, speriați că în spatele catedrei din clasa copiilor lor se află tot un copil.

”Aveam emoții, sincer. Când am intrat în clasă prima dată, mă vedeam pe mine în bancă, atunci când eram eu elev. Se uitau ciudat la mine copiii, vă dați seama. Părinții își făceau griji când au aflat cine o să fie învățătorul copiilor lor. Dar acum am primit mesaje să mă întorc, mă apreciază”, spune Gabriel.

Din motive administrative, Gabriel nu a putut să ducă prima lui generație de elevi până în clasa a IV-a, cum s-ar fi cuvenit. Nu era titular pe post așa că s-a îngrijit de primii lui elevi doar doi ani. I-a preluat din clasa I și a rămas cu ei doar doi ani. În septembrie, anul acesta, este învățător la ”pregătitoare”, iar provocările sunt uriașe.

sursa: ziare.com / sursa foto: arhivă personală

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Publicat

în

VIDEO| Phoenix a renăscut alături de albaiulieni și turiști în Piața Cetății din Alba Iulia. „Fată verde” : Piesa ce nu o să îmbătrânească niciodată

Într-o lume muzicală marcată de dominația comercialului și a mediocrității, „Sărbătoarea muzicii” devine o pledoarie minunată pentru un week-end lipsit de constrângerile ritmurilor care ne inundă auzul de pe toate frecvențele radiourilor.

Concertul SymPhoenix – un proiect muzical marca Phoenix, acompaniază Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Oltenia, dirijor: Bogdan Vodă – de sâmbătă seară a fost un real succes: piesa „Fată verde” nu o să îmbătrânească niciodată și continuă să le dea fiori ascultătorilor, mai ales atunci când este audiată LIVE.

Electrica Furnizare Discount

Alături de Nicu Covaci, care are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol, noua trupă Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc, mergând pe aceeași linie, cu un aer mai degrabă războinic. Noii membri ai formației au abordat numeroase sub-genuri ale rock-ului, traseul stilistic al trupei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock și ajungând la etno – rock.

Citește și: VIDEO| Bucuria din ochi l-a dat de gol pe primarul Pleșa: e mega fan Phoenix! Ce spune acesta despre trupa consacrată

Phoenix s-a întâlnit cu publicul din Alba Iulia în cadrul unui spectacol extraordinar SYMPHOENIX – împreună cu Filarmonica de Stat Oltenia, dirijor Bogdan Vodă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Publicat

în

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, primele ASFALTĂRI în zona alunecării de teren de la Oiejdea

În zona alunecării de teren de la Oiejdea, antreprenorul grec Aktor a turnat primul strat de asfalt. Astăzi, chiar dacă e sâmbătă se turna stratul de asfalt de bază pe sensul de mers Sebeș-Turda.  Acesta va fi utilizat pentru dechiderea circulației cu retricții și limitări de viteză pentru cazul în care nu vor fi terminate în acest an toate lucrările în zona alunecării de teren.

Electrica Furnizare Discount

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat, fiind, de departe punctul din șantier cu cea mai bună mobilizare.

La nodul rutier Teiuș, în zona pasajului rutier peste calea ferată, s-a ajuns la nivel cu umpluturile, iar în partea dinspre Turda se toarnă plăcile de racordare.

Potrivit afirmațiilor fostului ministru Drulă, făcute la postul B1: ”cineva trebuie să fie foarte-foarte rău intenționat”… pentru ca să nu se deschidă circulația rutieră pe acest lot în acest an!

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare