Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO DRONĂ| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, filmat complet: S-a așternut balast stabilizat pe un sens de mers, în zona alunecării de la Oiejdea

Grecii de la Aktor lucrează constant și chiar dacă nu au o mobilizare spectaculoasă, fac progrese vizibile. Este evident că se concentrează cu prioritate asupra corpului autostrăzii, existând șanse reale ca în acest an să se circule pe acest segment de autostradă, chiar dacă nu se va ajunge la recepția întregului lot, lucru care se va întâmpla în primăvara- vara anului viitor.

YouTube video

Grecii au lucrat la conexiunea dintre lotul 1 și lotul 2 unde s-a turnat asfalt, dar cea mai mare mobilizare de pe lot este în zona alunecării de la Oiejdea, punctul care pune cele mai multe probleme pe acest segment de autostradă. În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat. Ca o noutate, în zona alunecării de teren s-a așternut balast stabilizat la km 19-400 până la km 19+975, pe sensul de mers Sebeș-Turda. Acest sens de mers va putea fi utilizat în situația în care nu se termină lucrările la alunecare, pentru a deschide totuși circulația, cu restricții și limitări de viteză, pe o bandă, pe o porțiune de circa 500 de metri. Soluția a fost avansată de fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, care a apreciat că e mai bine să se deschidă un lot de autostradă chiar cu limitări și restricții de viteză pe o porțiune mică, eliminându-se astfel traficul de coșmar de pe drumul național.

CITEȘTE ȘI: Aktor a montat panouri fonoabsorbante la pasajul DJ 142L, unde o familie cere de urgență în justiție, oprirea lucrărilor pe autostrada A10 Sebeș-Turda lotul 2

Săptămâna viitoare, în zona alunecării de teren de la Oiejdea, va începe asfaltarea acestui sens de mers (calea 1 Sebeș-Turda).

La nodul rutier Teiuș s-a ajuns cu umpluturile aproape de nivel, mai fiind necesare foarte puține la caseta dinspre Alba Iulia, fierarii de la RETTER lucrând la pasajul peste calea ferată.

Pe lotul 2 se toarnă ultimul strat de asfalt (stratul de uzură), în aceste zile echipele de asfaltori din Grecia asfaltând în zona Beldiu.

CITEȘTE ȘI: A început ecologizarea bretelei care face legătura dintre autostrada A10 Sebeș-Turda prin nodul rutier Alba Iulia Sud și Șoseaua de Centură a orașului

Pe acest segment de autostradă se mai lucrează la montare de parapeți metalici, betonarea canalelor colectoare, betonarea șanțurilor trapezoidale și la sferturile de con. De asemenea au fost montate o parte din indicatoarele rutiere și se lucrează în continuare la montarea tuturor indicatoarelor.

În zona Sâncrai, la km 40, Aktor a montat panouri fonoabsorbante în dreptul casei familiei care solicită în instanță suspendarea lucrărilor din cauza zgomotului și a prafului din șantier. Aici bucovinenii de la Baxcom vor finaliza în această săptămână lucrările la zidul de sprijin de la rampa DJ 142L, urmând ca în zonă să mai fie efectuate lucrări de umpluturi, tasări, așternere balast stabilizat și asfaltare.

Potrivit informațiilor obținute de Ziarul Unirea, săptămâna viitoare se vor realiza primele marcaje rutiere pe acest segment de autostradă.

Practic este tot mai clar că în acest an se va putea circula pe acest segment de autostradă dacă CNAIR și Ministerul Transporturilor își vor asuma să-l dea în trafic fără a face încă recepția finală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea