Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO dronă| Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, un excelent loc de promanadă, pentru plimbări cu bicicleta sau ATV-ul în weekend

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1 (filmat complet), un excelent loc de promanadă, pentru plimbări cu bicicleta sau ATV-ul în weekend

Duminică, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, profitând de vremea frumoasă o mulțime de cetățeni relaxați se plimbau pe jos, cu bicicleta sau cu ATV-ul, începând de la Lancrăm și până la linia de cale ferată de lângă viitorul nod rutier Alba Iulia Nord. Astlfel, putem spune că afirmațiile fanteziste din ultimul comunicat al CNAIR care promitea deschiderea circulației până la 31 decembrie 2019 încep să se îndeplinească, cel puțin parțial. Chiar dacă nu se va putea circula în condiții de trafic normal cu mașina pâna la finalul anului, deja în weekend-uri o mulțime de bicicliști se plimbă pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda.

Constructorul lotului 1 lucrează parcă ”cu frâna de mână trasă” , practic fiind imposibil să se deschidă circulația în acest an. La nodul ruier Sebeș se continuă lucrările pe breteaua care va lega A10 de A1, pe sensul de mers Alba Iulia-Sebeș-Sibiu. Cele mai importante lucrări din nodul rutier Sebeș au fost ridicarea și montarea tablierului metalic la bretelele 2 și 5.

La sensul giratoriu provizoriu de la Lancrăm se pare că a fost finalizată supratraversarea pe care DN 7 o va avea la autostradă pe podul metalic, dar probabil se așteaptă avizele de la Poliție pentru a se putea muta circulația.

La Oarda, în ciuda faptului că mai mulți locuitori s-au plâns de zgomotul făcut de utilajele constructorului, lucrările par înghețate, de luni bune nu s-au realizat progrese vizibile.

YouTube video

În ultimele 2 luni din ce se poate observa s-au montat parapeți metalici, stâlpi de iluminat și s-a mai turnat al 2-lea strat de asfalt pe mai multe porțiuni.

Cea mai mare problemă a lotului rămâne viitorul nod rutier Alba Iulia Nord. Exceptând faptul că s-au ridicat 2 grinzi de tablier metalic, lucrările înaintează extrem de greu, stâlpii de înaltă tensiune nefiind relocați nici acum.

În ciuda comunicatelor fanteziste ale CNAIR nu există nicio șansă ca lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda să fie deschis circulației rutiere în acest an, dar amatorii de plimbări, așa cum se întâmplă deja, circulă relaxați în weekend-uri pe jos, pe bicicletă sau cu ATV-ul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea