Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO DRONĂ: Autostrada A1 Lugoj-Deva, loturile 3 și 4 se DESCHID CIRCULAȚIEI. Ultimele pregătiri înainte de RECEPȚIE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Autostrada A1 Lugoj-Deva, loturile 3 și 4, cu câteva zile înainte de recepție și deschiderea circulației rutiere

Mai sunt câteva zile până la data la care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că va efectua recepția lucrărilor de pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva. Redactorii ziarulunirea.ro au vrut să vadă în ce stadiu se află șantierul, în principal la punctele „fierbinți”, respectiv „dealul lilecilior” și nodul Holdea, la capătul dinspre lotul 3.

Astăzi, în zona dealului se efectuau ultimele lucrări în vederea recepției programate pentru ziua de luni, 12 august. În “dealul liliecilor” s-a lucrat serios din toamna anului 2018, la un moment dat, în perioada de mobilizare maximă, pe porțiunea de circa 930 de metri lungime erau 600 de oameni, un adevărat furnicar. De aici, câțiva membri de pe cunoscutul forum peundemerg.ro al Asociației Pro Infrastructura i-au supranumit pe acești muncitori „chinezii români” de la UMB.

YouTube video

Inginerul de la societatea românească UMB Spedition, într-o declarație făcută pentru corespondentul din județul Hunedoara al ziarului adevărul susţinea că lucrările începute în primăvara anului 2014 la lotul 4 puteau fi terminate în 2016, dacă nu exista problema „Dealului Liliecilor”, unde o grotă în care se adăposteau câţiva lilieci din specii comune, pentru care s-a decis relocarea, a dus la blocarea pentru aproape trei ani a șantierului.

”Dealul Liliecilor”, aerian, la 360 de grade:

În ultimele 8 luni, constructorii s-au concentrat exclusiv pe sectorul de doi kilometri, unde a fost nevoie de excavarea versantului, în timp ce pe restul traseului lucrările erau aproape finalizate. Asocierea Tehnostrade, Spedition UMB a construit tronsonul dintre Deva şi Ilia, iar costul iniţial al lucrărilor a fost estimat la 419,4 milioane lei fără TVA.

YouTube video

Nodul Șoimuș, care este deja deschis traficului, este pregătit pentru a prelua tot fluxul de autovehicule de pe autostradă, inclusiv Centrul de Întreținere și Coordonare (CIC), aflat în vecinătatea șoselei de viteză, fiind complet terminat.

Nodul rutier Șoimuș, la 360 de grade:


Nodul Holdea este și el finalizat și pregătit pentru a fi deschis circulației rutiere, în acest punct nefiind semnalate lucrări în cursul zilei de azi. Breteaua de acces spre autostradă este realizată, fiind montate mai multe delimitatoare temporare pe drumul de viteză.

Demn de menționat este faptul că existența acestui nod rutier de la Holdea se datorează membrilor Asociației Pro Infrastructura, cărora le-a venit ideea să se realizeze acest punct de ieșire/intrare de pe autostradă pe DN68A, la capătul lotului 3. Fără această investiție, realizată la presiunea societății civile, o porțiune mare de drum, din zona localității Grind și până în apropiere de Holdea ar fi fost un „muzeu”, șoferii fiind nevoiți să se strecoare în continuare pe vechiul drum național, aglomerat și într-o stare de degradare, riscându-și viața.

YouTube video

Recepția este pregătită pentru ziua de 12 august, atât pe lotul 3 cât și pe lotul 4, diferența fiind că în cazul lotului 4 recepția va fi finală în timp ce pentru tronsonul 3 aceasta va fi parțială, însă acest aspect nu ar trebui să conducă la o întârziere pentru darea în trafic, lucrările restante putând fi desfășurate și sub trafic.

Nodul rutier Holdea, la 360 de grade:


Lucrările la loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva, între Deva şi Holdea, au demarat la începutul anului 2014, iar după inaugurarea celor 43 de kilometri, vor mai rămâne de executat mai puţin de 10 kilometri de autostradă, între Holdea şi Margina. Tronsonul Lugoj – Deva va avea o lungime de 100 de kilometri şi face parte din Autostrada A1 Nădlac – Bucureşti.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea