Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Foștii șefi ai BCCO Alba Iulia și SRI Alba, Traian Berbeceanu și Ioan Tarnu, s-au întâlnit la Tribunal în dosarul de calomnie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, s-au întâlnit, miercuri, la Tribunalul Alba în dosarul în care comisarul șef cere daune morale de 150.000 de lei, pentru acuzații mincinoase și defăimătoare, după ce Tarnu a declarat la Antena 3 că i-a ”fabricat” dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

La prima înfățișare, avocatul lui Tarnu, Ioan Rus, a susținut că Judecătoria Alba Iulia este competentă să soluționeze această cauză, întrucât daunele morale cerute nu depășesc 200.000 de lei.

Citește și Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu, fostul şef al SRI Alba. Îi cere daune 150.000 de lei, bani pentru 3 burse de jurnalism

Magistrații Tribunalului Alba au rămas în pronunțare, cu privire la excepția de necompetență, prevăzută de noul cod de procedură civilă și invocată de avocat.

Cei doi, Berbeceanu și Tarnu, nu au spus nimic în fața judecătorilor, după ce înfățișarea a durat doar câteva minute.

La final procesului, doar fostul șef al SRI Alba a dat declarații presei:

În luna septembrie, când a anunțat că îl va da în judecată pe Tarnu, Berbeceanu s-a arătat nemulţumit că o serie publicaţii au preluat acuzaţiile lui Tarnu, făcute la Antena 3, fără ca cineva să îi ceară punctul de vedere.

Poliţistul a mai precizat că banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională.

Citește și VIDEO – interviu: Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, rupe tăcerea. A povestit cum a fost ”vânat„ și ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Berbeceanu

În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”.

De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foşti şefi ai unor instituţii foarte puternice din Alba.

Ioan Tarnu a făcut o serie de acuzaţii grave pe un post de televiziune naţional, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât şi pe fostul său şef, Florian Coldea. El a povestit cum a fost ”vânat” şi ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.

Fostul şef SRI a spus, atunci, că nu poate proba afirmaţiile, dar că are încredere în sursa care i le-a dat. ”L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculeţe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoştea de peste 20 de ani”, a spus, printre altele, Ioan Tarnu.

Acesta a dezvăluit şi că la întâlnirile şefilor SRI participa şi Laura Codruţa Kovesi, dar şi că Florian Coldea dădea ordine în privinţa arestării unor anumite persoane. Fostul şef al SRI Alba a reluat aceste acuzaţii în 12 octombrie 2017 când a fost invitat pentru a fi audiat la Comisia SRI din parlament.

Ca urmare a ieşirii publice a acestuia, Berbeceanu i-a solicitat să-şi retracteze acuzaţiile, pe care le-a calificat drept ”defăimătoare” şi ”mincinoase”, în termen de cinci zile. Comisarul-şef a şi transmis o notificare publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa, despre care a precizat că i-au afectat reputaţia şi imaginea. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, poliţistul a decis să intenteze acţiunea în instanţa de judecată.

În prezent, Traian Berbeceanu este poliţist în cadrul IPJ Hunedoara, în timp ce Ioan Tarnu este pensionar.

Revenim cu amănunte și video.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea