VIDEO – interviu: Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, rupe tăcerea. A povestit cum a fost ”vânat„ și ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Berbeceanu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, a oferit un interviu exploziv, care a fost prezentat marți, 5 septembrie, la ”Sinteza Zilei”.

Tarnu vorbește despre existența unei structuri suprastatale și povestește care era relația sa cu Florian Coldea, unul dintre superiorii săi.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Eu am fost oaia neagră. La o întâlnire, a dat mâna cu toată lumea, eu am fost singurul pe care Coldea l-a ignorat. Ar fi fost echilibrat din partea mea să-mi dau demisia, scuteam familia mea de niște suferințe groaznice. Am fost o fire orgolioasă”, a povestit Tarnu, citat de antena 3.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

El a povestit cum a fost ”vânat” și ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, șeful BCCO Alba. Fostul șef SRI subliniază că nu poate proba afirmațiile, dar că are încredere în sursa care i le-a dat.

L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculețe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoștea de peste 20 de ani”, a mai spus Tarnu.

Acesta a dezvăluit și că la întâlnirile șefilor SRI participa și Laura Codruța Kovesi, dar și că Florian Coldea dădea ordine în privința arestării unor anumite persoane.

Ioan Tarnu a fost condamnat cu suspendare în Dosarul Utilajelor Furate, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi pentru favorizarea infractorului. Tarnu a oferit în interviu și numeroase detalii despre acest dosar.

Citiți și ÎCCJ a respins, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de Ioan Tarnu și Liviu Schiau împotriva deciziei de condamnare din ”Dosarul utilajelor agrcole furate din UE”

Cum motivează instanța achitarea fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu și fostului ofițer BCCO Liviu Schiau, în ”Dosarul utilajelor agricole furate din UE”

Mai jos, video cu interviul integral:

sursa: antena3.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Trif 6 septembrie 2017 at 19:20

Parca te-a „filat” inclusv, „filajul” de la SRI Hunedoara!

Comentariile sunt oprite