Fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu, fostul şef al SRI Alba. Îi cere daune 150.000 de lei, bani pentru 3 burse de jurnalism

Fostul comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, l-a dat în judecată pe fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, căruia îi solicită daune în valoare de 150.000 de lei. Acţiunea vine după ce la începutul lunii septembrie, Tarnu l-a acuzat la un post de televiziune pe Berbeceanu că i-a ”fabricat” dosarul în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Acţiunea civilă înaintată de comisarul-şef Traian Berbeceanu a fost înregistrată la Tribunalul Alba în 12 octombrie 2017. În urmă cu circa o lună de zile, fostul şef al BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, i-a solicitat fostului şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să îşi retragă acuzaţiile pe care le-a făcut pe un post naţional de televiziune, în caz contrar urmând să îl acţioneze în judecată.

ELIT

Berbeceanu s-a arătat nemulţumit şi de faptul că o serie de alte publicaţii au preluat acuzaţiile fără să îi ceară punctul de vedere. Poliţistul a mai precizat că banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională.

În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de poliţişti din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole şi a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracţional la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”. De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foşti şefi ai unor instituţii foarte puternice din Alba.

Ioan Tarnu a făcut o serie de acuzaţii grave pe un post de televiziune naţional, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât şi pe fostul său şef, Florian Coldea. El a povestit cum a fost ”vânat” şi ce eforturi s-au făcut pentru a i se putea înscena ceva, cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba. Fostul şef SRI a spus că nu poate proba afirmaţiile, dar că are încredere în sursa care i le-a dat. ”L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculeţe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoştea de peste 20 de ani”, a spus, printre altele, Ioan Tarnu. Acesta a dezvăluit şi că la întâlnirile şefilor SRI participa şi Laura Codruţa Kovesi, dar şi că Florian Coldea dădea ordine în privinţa arestării unor anumite persoane. Fostul şef al SRI Alba a reluat aceste acuzaţii în 12 octombrie 2017 când a fost invitat pentru a fi audiat la Comisia SRI din parlament.

Ca urmare a ieşirii publice a acestuia, Berbeceanu i-a solicitat să-şi retracteze acuzaţiile, pe care le-a calificat drept ”defăimătoare” şi ”mincinoase”, în termen de cinci zile. Comisarul-şef a şi transmis o notificare (foto dreapta sus) publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa, despre care a precizat că i-au afectat reputaţia şi imaginea. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, poliţistul a decis să intenteze acţiunea în instanţa de judecată. În prezent, Traian Berbeceanu este poliţist în cadrul IPJ Hunedoara, în timp ce Ioan Tarnu este pensionar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

coco 13 octombrie 2017 at 12:32

Berbecene nici nu sti/cat de mic incepi sa fi

Albaiulean 13 octombrie 2017 at 13:50

Din partea celui cu care ai discutat in sala de sedinte a restaurantului-hotel IBIS,NUMAI DE BINE BERBECENE SI NU TE LASA….Succes Traian si lasa-l pe ,,coco geambo,,……!

coco 13 octombrie 2017 at 14:27

albail(e)an(?!)…in cazul tău ,prostia nu doare ci supara.Ramai același agramat/tălâmb, ca atunci când te vedeai la Ibis, cu Berbeceanu .
Sictir,albaiuleane(sic!)!

der gauleiter 13 octombrie 2017 at 13:56

Berbeceanu la BRUTARIE ! Moare de ciuda avand in vedere ca Tarnu, care stie ce vorbeste, a spus cu ce se ocupa de fapt acest „mare erou” al generatiei „#REZIST” !

Albaiulean 13 octombrie 2017 at 19:17

COCOgeambo vad ca te doare prostie cu omul tau si pe tine te arde idei.e dezbatute cu Traian..Daca te-as da pe la origine…te-ai supara mai avocat neintrebat ce are plata un…..Cred ca nu esti Muresan ori ginerica lui boca,,!

a 13 octombrie 2017 at 23:55

domnul tarnu e o rusine, stie un judet intreg de afacerea cu utilaje si banii pe care ii lua pt a proteja interlopi. razbunarea prostului

coco 14 octombrie 2017 at 6:43

albaiuleane(sic!),citeste-te.Esti mai jalnic decât crezi.Acum te și disprețuiesc .Pai ,pe cine „arde” ce și despre ce,discuți tu și unde,cu Berbeceanu ?Pe nimeni ‘ăăă(!)Că vrei să înjuri ?Pai ce altceva mai sti ?Esti doar un biet prostan.Hai sictir !
PS Nu dau doi bani,pe ce spune Muresan sau boca(?)…cine-i boca ?
PSS albaiulean(?!) este ca locuiești in Alba Iulia sau Alba-Iulea?milițian = melițian

Albaiulean 14 octombrie 2017 at 11:51

Cocodrace plesneste dusmania din tine cu Tarnu tau.Boca a fost un sef melitian din zona garii A-Iulia ce AVEA JINERE PE Scheau….Mai lasa-ne cu inscenari de dosare cocogeambo,mai Berbecene da pe ei si nu-i scapa din lesa….!Crocodile ce ii plangi pe afaceristi….?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...