VIDEO: Deputatul Florin Roman împreuna cu doi colegi din PNL au tăiat o ”pamblică” la audierea ministrului propus la Educaţie. Valentin Popa a primit în dar o carte de gramatică

Trei parlamentari ai Partidului Naţional Liberal, între care și deputatul albaiulian Florin Roman, au tăiat, luni, o panglică în faţa lui Valentin Popa, ministrul propus la Educaţie, audiat la Comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu acesta surprins când spune “pamblică”. Valentin Popa, propus ministrul Educaţiei Naţionale, a primit aviz pozitiv în comisia de specialitate din Parlament, cu 22 de voturi “pentru” şi 12 “împotrivă”.

 

După ce cei trei parlamentari liberali, printre care s-a numărat Florin Roman şi Radu Leureanu, au tăiat panglici în timp ce ministrul propus la Educaţie se prezenta în comisia de învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, un alt membru al comisiei a cerut preşedintelui de şedinţă să ia măsuri.

“Doamna preşedinte, dar conduceţi şedinţa sau ce faceţi?”, a întrebat cineva din sală

Apoi, Mihai Goţiu, parlamentar USR, i-a înmânat lui Valentin Popa şi o carte de gramatică.

După ce premierul desemnat, Viorica Dăncilă, şi-a anunţat componenţa Guvernului, pe Internet a apărut o înregistrare video cu Valentin Popa, propus pentru funcţia de ministru al Educaţiei, care face mai multe greşeli gramaticale. Printre altele, Popa vorbeşte despre ”pamblică”.

*Valentin Popa, despre “pamblică”: În Moldova, se foloseşte acest cuvânt, este un regionalism

Ministrul propus la Educaţie, Valentin Popa, a explicat, referitor la folosirea cuvântului “pamblică”, că acesta se foloseşte în această formă în zona Moldovei şi că este un regionalism.

“Recunosc că în ultimii 6 ani, de când am fost rector, am făcut dezacorduri, bâlbe, greşeli gramaticale, în general, datorate emoţiilor. Nu neg că am făcut în trecut astfel de greşeli. Cine nu mai greşeşte? Oare mai găsim o persoană publică care în ultimii ani să nu aibă astfel de dezacorduri? Afirm cu tărie că trebuie să am un limbaj perfect, mă voi strădui să îl am. Acel colaj nu a fost falsificat, nu am niciun motiv şi nicio dovadă să spun asta, dar am vrut să vă menţionez că acest lucru este posibil. Nu cred că este cineva în România care să dorească să îmi facă aşa rău”, a declarat Popa.

Ministrul propus la Educaţie a explicat şi de ce a folosit greşit forma cuvântului panglică.

“În ceea ce priveşte cuvântul «pamblică», în Moldova se foloseşte acest cuvânt, este un regionalism. Întotdeauna am vorbit aşa şi sunt mândru că sunt bucovinean şi voi folosi în continuare aceste regionalisme. Chiar dacă aici în Bucureşti am fost privit cu zâmbete”, a completat, în timpul audierilor, Valentin Popa.

Sursa: mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

apoliticul 29.01.2018 at 13:01

Cred ca meseria de clovn i se potrivea mai mult domnului Roman.

crestinu` si....nu prea 29.01.2018 at 15:55

Apropo, din judetu` nost`, numa` piticu` este deputat trimis in Parlament de…..”liberali” ???? Ailalti ce mama supararii fac ?

marius 29.01.2018 at 18:05

Se distanteaza de Roman.

george 31.01.2018 at 17:48

In loc sa trimitem deputati care sa lucreze pentru binele nostru, am trimis mascarici. Când se trage linie vor fi inca 4 ani pierduti degeaba. De fapt degeaba pentru noi, pentru domnul deputat cu mari realizari financiare personale.

Șică Mandolină 01.02.2018 at 15:21

Domn’ deputat… ai participat și tu, ieri seară, la întalnirea de taină de la restaurantul „Carul cu bere” ? Ce ți-au promis ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...