Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Video| Deputatul Corneliu Olar, despre ariile protejate: ”să apărăm gonjile, să apărăm animalele și să uităm de oameni”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul și Parlamentul trebuie să rezolve problemele cauzate de ariile protejate

Scurt și la obiect, am vorbit din nou de la  tribuna Parlamentului despre problemele legate și cauzate de așa zisele arii protejate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În mod nejustificat, acum se apără animale și plante și se uită de oameni și interesele comunitățile locale. Majoritatea ariile protejate din țară au fost desenate birocratic, din birou, pe suprafețe foarte mari, fără a se ține cont de realitatea din teren și de argumentele științifice pentru necesitatea protejării.

Sunt cazuri în care proprietarii de terenuri nu mai pot să-și cosească iarba pentru că este pe arie protejată! Iar specialiștii adevărați spun că într-un astfel de caz, se aduc grave prejudicii biodiverstității și specilor de animale sau plante protejate.

Înființarea Agenției Naționale pentru arii protejate este salutară doar dacă va avea autoritatea necesară și specialiști capabili să rezolve numeroasele probleme.

YouTube video

Cei care au făcut ariile protejate nu au întrebat proprietarii de terenuri, nu au întrebat autoritățile locale, s-au instalat stăpâni și pe proprietățile particulare. Proprietarii de drept nu își mai primesc subvențiile, autorizațiile de constrcție nu se pot elibera chiar și în intravilan din cauza ariilor protejate.

Este de notorietate faptul că investiții în infrastructură de zeci de milioane de euro sunt blocate de ariile protejate. Și mai ales de “protejații” care se ascund în spatele unor ONG-uri fantomă care administrează ariile protejate. Este o chestiune asupra căreia vom reveni, probabil și în cadrul unei Comisii parlamentare de anchetă.

Corneliu Olar

Deputat de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea