Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO: Declaraţiile Rovanei Plumb despre mineritul de Roşia Montană, Cuprumin Abrud şi despre poluarea din Ardeal

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ocazia vizitei la Alba Iulia, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb a făcut câteva referiri la proiectul minier de la Roşia Montană şi privatizarea Cuprumin Abrud. Acesta spune că cele două proiecte majore se află în continuare în evaluare la nivelul ministerului pentru găsirea unor soluţii viabile, în ceea ce priveşte impactul asupra mediului.

Cele două probleme majore, luate în calcul de Ministerul Mediului, în ceea ce priveşte proiectul de la Roşia Montană, se referă la garanţiile financiare şi responsabilitatea faţă de impactul asupra mediului.

YouTube video

Ministrul Mediului a făcut referiri şi la situaţia societăţii Cuprimin Abrud. „Aştept conducerea Cuprumin, la Bucureşti, în următoarele două săptămâni, pentru a găsi soluţia legală de finanţare pe zona de mediu a Cupruminului. Societatea are nevoie de investiţii pe mediu de 15 milioane de euro, din care cel mai important obiectiv este staţia de neutralizare a apelor acide. Toate aceste condiţii trebuie respectate pentru că sunt norme legale în vigoare şi sunt convinsă că vom găsi sursele de finanţare astfel încât, cu toate că ele trebuie cuprinse în autorizaţia integrată de mediu, într-un timp relativ optim, să poată să fie realizate”.

O altă problemă care vizează şi judeţul nostru o reprezintă iazurile de decantare. Legat de acest subiect, Rovana Plumb spune că, la nivelul ministerului sunt gândite o serie de măsuri care vor fi aplicate începând cu luna mai şi care sunt menite să rezolve probleme privind poluările în zona exploatărilor miniere.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea