Rămâi conectat

Monden-Clubbing

VIDEO: De peste 10 ani se dedică muzicii. Povestea albaiulianului George Bocşa alias Gino.G. Are propriul studio şi peste 50 de piese cu versuri scrise de el, inspirate din viaţa reală

Ziarul Unirea

Publicat

în

1909728_822757711080626_6926781738260727593_nAre 27 de ani şi de peste 10 ani se dedică muzicii. Plin de idei şi avânt tineresc, şi-a început activitatea muzicală cântând la baluri ale bobocilor din oraş, însă, pe parcurs, cu multă strădanie şi implicare a ajuns să aibă propriul studio muzical. Este vorba despre Geroge Bocşa, un tânăr albaiulian, care deşi la început s-a axat pe genul de muzică hip-hop, cu timpul a ajuns să cânte şi r&b, sau chiar rock. Are la activ peste 50 de piese compuse de el, cu versuri inspirate din viaţa reală. În prezent lucrează la un nou proiect „Al 6-lea meu simţ eşti tu „, ce conţine 6 piese, dar cochetează şi cu designul, fiind graphic designer. De asemenea, are în plan să se reapuce de învăţat pentru Institutul Naţional de Magistratură.

A păşit în lumea muzicii la vârsta de 17 ani, în anul 2005, când a pus bazele trupei Personal Hip-Hop, alături de un alţi trei tineri albaiulieni Lucian Zubaşcu (Zuby), Silviu Negru (Chelu) şi Claudia Toma. Prima piesa lansată de trupă a fost “Înger în deşert”, care s-a bucurat de un real succes în acea perioadă pe plan local. Tânărul îşi aminteşte cu haz că a primit chiar şi o notă de 10 pentru că a cântat o strofă din piesa respectivă, la ora de chimie. Tot atunci, au urcat pentru prima dată pe scenă, mai exact la trei baluri ale unor licee din oraş. După câtiva ani, trupa s-a destrămat, unul dintre colegi, Zuby, mutându-se cu familia în Spania, iar altul, Chelu, în alt oraş. De aici, George a început să aibă primele proiecte Solo, sub numele de Gino G, având colaborări cu Moga Bogdan(Cody), Claudia, Olly sau Juanna.

Cele mai cunoscute piese ale tânărului albaiulian în anii 2005-2012 au fost: Gino G.- “Doar când te privesc” *2005, Gino G. feat. Claudia – “Povestea noastră” *2006, Gino G. feat. Joanna – “Fata cu vioara” *2007, Gino G. – “Povestea lui” *2010 şi Gino G. feat. Cody – “În camera mea” *2012.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul 2009 a fost pentru Gino.G unul de impas în cariera sa. “Claritatea nu prea bună a pieselor şi lipsa unor echipamente adecvate în studio m-au determinat să scot un prim şi ultimul album care avea exact acelaşi nume – „Primul şi ultimul”. Am pus toate piesele pe care le aveam, 30 la număr, şi le-am dat drumul pe net. Pe acest album am avut colaborări şi cu Legalize, Moga Bogdan (Cody), Big X, Dj. Swamp”, poveste George. Albumul s-a clasat pe locul III în topul albumelor underground scoase în mai 2009. Acest album se găseste şi acum pe site-ul celor de la DVRR (Discografia şi Videografia Rapului Românesc), având nota 8.7 din 10.

Deşi nu se aştepta, feedback-ul a fost unul foarte bun, iar comentariile şi încurajările de a merge mai departe în acest domeniu nu au întârziat să apară. Gino îşi aminteşte cel mai plăcut moment, când un prieten l-a sunat să-i spună că piesa lui “Nu e demo” e difuzată la RadioSudStil Bucureşti. “Acel sentiment este de nedescris, mai ales pentru că era din Bucureşti, unde erau difuzaţi trupe precum Codu Penal, La Familia sau C.T.C”, spune tânărul. Mai târziu, o altă piesă a lui Gino G., Zi de mare, s-a auzit la Radio ZU.

Astfel, a realizat că are ceva de spus în muzică. Albumul, atât de apreciat până la urmă, avea piese reuşite şi nereuşite, cu un sound şi claritate slabă. Impulsul dat de feedback l-a determinat însă să meargă mai departe, să încerce să facă muzică într-un mod perfecţionist. Aşa a ajuns să-şi facă propriul studio ABG Recording Studio. “Dacă în trecut mai „împrumutam” câte un instrumental, acum am început să le fac eu sau să colaborez cu producătorii din acest domeniu”, a declarat Gino. Prima piesa lansată în acest studio a fost Gino G.- Totul e perfect, o colaborare cu cei de la Centru Vechi ’03 Bucureşti, care l-au ajutat cu masterizarea şi instrumentalul piesei.

Pe parcursul anilor, Gino a avut colaborări şi cu vedete cunoscute: George Hora feat. Gino G.- Îngerul meu; un mixtape a lui George Hora la piesa oficială George Hora – Tu, Tania Cerga o cunoscută solistă din Republica Moldova – Tania Cerga feat. Gino G. – Zâmbesc şi te iubesc; Gino G. feat. Legalize – Vise în rafale, fiind doar câteva dintre ele.

Gino G. nu s-a axat doar pe un singur gen muzical. A cântat ce a simţit în stilul pe care l-a simţit la acel moment. Aşa se face că exista piese semnate de el de la genul hip-hop, la r&b şi chiar rock. Iar ca meniul să fie unul complet, tânărul face parte, din 2014, din proiectul Featherlight, un proiect cunoscut mai mult în străinătate, ce produce muzică EDM *Electro Dance Music. Piese precum Dj Featherlight – Ego sau Dj Featherlight – Fireworks, se află în acest proiect, piesa EGO fiind printre primele 15 în topul EDM Electronic Chart. Aceste piese se asculta mai mult în străinătate, iar George a profitat de această ocazie şi a încercat să-şi promoveze oraşul prin muzică, inscripţionând toate piesele pe imaginea melodiei cu logo-ul oraşului Alba Iulia

În ceea ce priveşte cariera, astăzi George lucrează din plin la proiectul „Al 6-lea meu simţ eşti tu!”, un proiect ce se vrea a fi un mini album de şase piese, trei dintre ele fiind publicate online deja, pe youtube. Fiecare piesă de pe album are o poveste, cum este de regrete de toamna fotoexemplu piesa “Regrete de toamnă”, lansată chiar acum câteva zile, din care poţi afla mai multe despre el. Iată câteva versuri: „Regret că port o mască pentru fiecare persoană/Râd, glumesc, dar poate în suflet cad frunze de toamnă/Regret că nu ştiu să cânt la chitară, dar încerc, Şi recunosc că nici la pian nu mă prea pricep/Şi ironia sorţii: mama lucra la liceu/Liceul de muzică şi arte, de aia acolo n-am fost eu/Regret că am început cu stângu să fac un drept/Când eu îmi doream de mic să mă fac arhitect”.

Versurile întodeauna au fost inspirate din viaţa reală, scrise de el. George spune că de multe ori din conversaţii şi amintiri ajunge să facă versuri pe facebook, sau pe chat, care ulterior se materializează în piese.

Un scurt interviu:

Cu ce te mai ocupi în afară de muzică?

– Momentan sunt graphic designer, dar am în plan şi să mă reapuc de învăţat pentru INM *Institutul Naţional de Magistratură. Îmi place sĂ ascult Codul Penal, dar şi să îl citesc.

– Ce muzică asculţi când eşti în afara studioului?

– Uite, aici o să surprind pe mulţi. Nu ascult foarte multă muzică hip-hop. Sunt un om obişnuit şi ascult cam tot ceea ce sună bine. De la noi din ţară îmi place mult Shobby, Iony, Cabron, Doddy, iar din străinătate, preferaţii mei sunt Chamilionaire, Ludacris, Puff, şi alţii. Mă refeream că o să surprind gândindu-mă la momentul când o să zic Muzică Clasică. Da, iubesc să aud un pian Ludovico Einundi. Aici e “de vină” şi fostul meu profesor de procesual penal, care ne-a sfătuit că cel mai bine înveţi stând relaxat şi citind pe o coloană sonoră clasică. Şi se pare că asta a dat roade… nu a existat restanţă să nu o iau în toamnă”.

– Pe viitor, ai în plan o colaborare cu un artist cunoscut de la noi?

– Da, chiar am o piesa în plină desfăşurare cu Alin Dumitru (Angeles), cel care a scos o piesa cu Sişu – Am nevoie de răbdare. Pe lângă asta, vorbesc cu Claudiu Polk, cunoscut sub numele de Doddy maidanezu, cum îl stie lumea. O să avem un proiect, dar peste ceva timp, el acum fiind ocupat cu filmarea unui nou videoclip.

– Ce părere ai despre tinerii de la noi din Alba, care s-au apucat acum de cântat?

– Sincer? Sunt gelos, să zic aşa. Au la dispoziţie o tehnologie pe care eu nu am avut-o la vârsta lor. Acum e mult mai uşor să începi. Îmi amintesc că eu la 17-18 ani am înregistrat piese pe un calculator vechi iar youtube-ul nostru era grădina de vară, de lângă Hotel Cetate, unde se făcea Hip-hop party-uri în aer liber. Apropo de asta, vreau să îl salut pe Vulturul, primul om care a avut încredere în noi şi care ne-a ajutat cu sfaturi, ceea ce încerc şi eu să fac la rândul meu, să ajut tineri precum Alex Tamasan (Djarome), să împărtăşesc din experienţă. Sunt câţiva băieţi buni în Alba, dar problema noastră e promovarea. Fiind din provincie e mult mai greu să te faci cunosct. Respect pentru RimeZic, un alt tânăr din Alba Iulia, pe care, deşi avem stiluri diferite, îl ascult şi îl apreciez pentru munca depusă.

– Cum de nu ai semnat un contract cu o casă de discuri din Bucureşti?

– În industria muzicală e mai dificil decât cred unii. Am fost aproape de semnarea unui contract cu o casă de discuri foarte cunoscută din capitală, dar au fost nişte clauze la mijloc pe care nu le puteam îndeplini. Mutarea în capitală la 19 ani, sau procentele mici din drepturile de autor ,plus un procent substanţial din fiecare concert, m-au determinat să refuz. Deşi, apropo de piesa mea “Regrete de toamnă”, acum parcă într-un fel regret şi mă întreb „cum ar fi fost dacă…”.

– Unde te pot găsi cei ce vor să te asculte sau să te contacteze?

– Am o pagină de facebook, unde am toate datele de contact Gino G. sau chiar pe instagram george_b28 ori pe adresa de  e-mail la [email protected] Tot acolo vor apărea primele veşti despre noile piese din proiectul „Al 6-lea meu simţ eşti tu!”

– De încheiere, vrei să le transmiţi ceva celor care citesc acest articol?

– Da. Pe vremuri aveam un mesaj care suna cam aşa: „Nu fi atent la claritatea sunetului, ascultă mesajul pe care îl transmit”. Ce pot să spun… pentru mine fiecare ascultător contează, chiar şi un simplu “like” pe facebook demonstrează că munca depusă şi nopţile nedormite în studio sunt apreciate şi mulţumesc fiecăruia în parte.

Recomand tuturor să nu se dea bătuţi niciodată, indiferent de visul pe care îl au. Dacă poţi visa la ceva, îl poţi şi obţine.

A.M.

 

 

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Monden-Clubbing

LUNI, 27 martie| Grupul Skepsis va celebra Ziua Mondială a Teatrului prin spectacolul ”Cerere în Căsătorie”, după A.P.Cehov, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Grupul Skepsis va celebra Ziua Mondială a Teatrului prezentând spectacolul ”Cerere în Căsătorie”, după A.P.Cehov, luni, 27.03.2023, ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia.

În fiecare an, la 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului este celebrată în scopul valorizării teatrului în toate formele sale şi pentru a permite comunităţilor de teatru să-şi promoveze activitatea la nivel mondial.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform www.world-theatre-day.org, Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI) și din 1962 a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

”Pentru a omagia arta pe care o servim, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului vă oferim o comedie savuroasă, un spectacol de suflet pentru trupa noastră, un spectacol care reprezintă una dintre primele trepte în evoluția noastră ” – Viorel Cioflică.

Spectacolul „Cerere în Căsătorie”, după A.P. Cehov, este construit pe baza uneia dintre piesele într-un singur act ale autorului, care satirizează convenienţa cu care era tratată căsătoria în epoca sa. În pofida simplităţii intrigii Cehov reuşeşte să creeze câteva personaje pe care le putem recunoaşte şi astăzi în lumea din jur, prin motivaţiile, intenţiile şi comportamentele lor.

Biletele (20 lei pt adulți; 10 lei pt elevi, studenți și pensionari; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Miercuri, 22.03.2023, între orele 09.00-15.00 și Luni, 27.03.2023 până la ora 18.30. Fondurile obținute astfel sunt direcționate exclusiv spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2023”.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2023 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Muzeul Național al Unirii Alba Iullia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Monden-Clubbing

Program Cinema Inspire Alba Mall. Ce filme vor rula în perioada 17-23 martie 2023

Andreea Ștefan

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 17-23 martie 2023. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

John Wick: Chapter 4 / John Wick: Capitolul 4 Avanpremiera

Regia: Chad Stahelski

Cu: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Bill Skarsgård

Elit - Gustul Desăvârșit

Gen Film: Actiune, Crima, Thriller

Durată: 173 min

Rating: N 15

John Wick (Keanu Reeves) își înfruntă cei mai periculoși adversari de până acum în al patrulea capitol al seriei. Pe măsură ce crește prețul pe capul lui, Wick își duce lupta împotriva celor din Masa Aleșilor la nivel mondial, în timp ce îi caută pe cei mai puternici jucători din lumea interlopă la New York, Paris, Osaka și Berlin.

Marti, Joi 21:15

 Haita de acțiune Avanpremiera

Regia: Vali Dobrogeanu

Cu: Antonia, Vlad Brumaru, Anca Dumitra, Matei Dima

Gen Film: Actiune, Comedie

Durată: 104 min

Rating: AP 12

Denzel (Matei Dima) este polițist la rutieră, însă el se visează în filmele americane și își dorește să rezolve cazuri complexe. Este luat la mișto de toți colegii lui din secție pentru că este prea naiv să fie corupt și nu-l duce capul destul cât să fie comisar adevărat.

Împreună cu Oli (Antonia) o polițistă care are probleme cu nervii pentru că e sătulă de misoginismul din România și Aurel, primul agent de circulație din departament de etnie rromă, încep să investigheze un caz interesant, însă scormonesc unde nu trebuie.

Marti, Joi 21:15

 65

Regia: Scott Beck, Bryan Woods

Cu: Adam Driver, Ariana Greenblatt

Gen Film: Actiune, Aventuri. Drama, SF, Thriller

Durată: 98 min

Rating: AP 12

După un accident devastator pe o planetă necunoscută, pilotul Mills (Adam Driver) descoperă rapid că a rămas blocat pe Pământ … cu 65 de milioane de ani în urmă. Acum, cu o singură șansă de salvare, Mills și un alt supraviețuitor, Koa (Ariana Greenblatt), trebuie să-și croiască drum pe un teren necunoscut plin de creaturi preistorice periculoase într-o luptă epică pentru supraviețuire.

Vineri pana Luni, Miercuri 21:20

Marti, Joi 19:10

 To the North / Spre nord

Regia: Mihai Mincan

Cu: Soliman Cruz, Niko Becker, Alexandre Nguyen, Bart Guingona

Gen Film: Thriller

Durată: 127 min

Rating: AP 12

Joel, un marinar credincios filipinez descoperă un pasager român urcat clandestin pe vasul pe care lucrează. Știind că tânărul Dumitru riscă să fie aruncat peste bord dacă va fi descoperit de căpitan și ofițeri, Joel intră într-un joc periculos de a-l salva, implicându-și echipajul, credința în Dumnezeu și deopotrivă, viața unui om nevinovat.

Vineri pana Luni, Miercuri 20:35

Marti, Joi 21:00

 Cei trei purcelusi

Regia: Ioana Ernea

Cu: Ioana Ernea si Alexa Istrate

Gen Film: Teatru

Durată: 45 min

Rating: AG

Cu totii stim povestea celor trei purcelusi care isi construiesc case, dar e mult mai amuzant sa ii vedem la treaba, sa ii punem piedica lupului sau sa-l ajutam sa sufle peste case. Si asta nu fiindca am fi rai, ci ca sa le aratam tuturor ca graba si lenea strica treaba si ca, daca vrei sa faci un lucru bun si durabil, trebuie sa iti pui mintea la contributie si sa nu te feresti de munca.

Duminica 12:00

 Shazam! Fury of the Gods / Shazam! Furia zeilor

Regia: David F. Sandberg

Cu: Meagan Good, Zachary Levi, Helen Mirren, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Lucy Liu, Marta Milans

Gen Film: Actiune, Aventuri. Comedie, Crima, Fantastic, Thriller

Durată: 1135 min

Rating: AP 12

Înzestrat cu puterile zeilor, Billy Batson împreună cu frații săi adoptivi încă învață cum să jongleze viețile de adolescenți cu alter-ego-urile de supereroi adulți. Dar când Fiicele lui Atlas, un trio răzbunător de zei antici, sosesc pe Pământ în căutarea magiei ce le-a fost furată, Billy – alias Shazam – și familia lui sunt împinși într-o luptă pentru superputeri, viețile lor și soarta întregii planete.

Vineri pana Luni, Miercuri 20:50

Marti, Joi 20:30

 Scream VI

Regia: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Cu: Melissa Barrera, Hayden Panettiere, Jenna Ortega, Courteney Cox, Dermot Mulroney

Gen Film: Horror, Mister, Thriller

Durată: 128 min

Rating: IM18

În noul film Scream, cele patru supraviețuitoare ale crimelor lui Ghostface părăsesc micul orășel Woodsboro pentru a începe o viață nouă la New York.

Vineri pana Luni, Miercuri 18:00

Marti, Joi 18:20

 Creed III

Regia: Michael B. Jordan

Cu: Michael B. Jordan, Phylicia Rashad, Tessa Thompson

Gen Film: Acţiune, Dramă, Sport

Durată: 116 min

Rating: AP12

După ce a dominat lumea boxului, Adonis Creed s-a bucurat de succes atât în carieră, cât și în viața de familie. Dar când un prieten din copilărie și fost fenomen al boxului, Damian, reapare după ce a ispășit o lungă pedeapsă în închisoare, Adonis este dornic să demonstreze că își merită șansa în ring. Confruntarea dintre foștii prieteni este mai mult decât o simplă ceartă. Pentru a stabili scorul final, Adonis trebuie să-și pună întreg viitorul în joc pentru a se lupta cu Damian, care nu are nimic de pierdut.

Vineri, Sambata, Luni, Miercuri 12:05; 18:50

Duminica 18:50; Marti, Joi 13:00; 18:00

 Cocaine Bear / Ursul narcoman

Regia: Elizabeth Banks

Cu: Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Kristofer Hivju, O’Shea Jackson Jr.

Gen Film: Thriller

Durată: 100 min

Rating: N 15

Un grup ciudat de polițiști, infractori, turiști și adolescenți se întâlnesc într-o pădure din Georgia, unde un urs negru de 500 de kilograme se dezlănțuie după ce a ingerat cocaină în mod neintenționat. Bazat pe o întâmplare adevărată.

Vineri, Sambata, Luni, Miercuri 14:35

Duminica 14:20

 Inspector Sun and the Curse of the Black Widow / Aventurile inspectorului Sun

Regia: Julio Soto

Cu: Ronny Chieng, Catherina Martínez, Jesús Barreda, Andrea Villaverde, Txema Moscoso

Gen Film: Animatie, Familie, Mister

Durată: 95 min

Rating: AG

Shanghai, 1934. Într-o lume a insectelor paralelă cu cea a oamenilor, Inspectorul Sun câștigă ultima misiune împotriva inamicului său, Lăcusta Roșie, înainte de a se îmbarca într-o călătorie către San Francisco. Însă vacanța lui se termină brusc când milionarul Dr. Acșiață este găsit ucis. Ceea ce începe ca un caz de rutină pentru Sun va decide în cele din urmă soarta umanității.

Dublat: Vineri pana Luni, Miercuri 11:50

Marti, Joi 12:00

 Ant-Man and the Wasp: Quantumania 3D

Regia: Peyton Reed

Cu: Michelle Pfeiffer, Evangeline Lilly, Paul Rudd, Jonathan Majors

Gen Film: Actiune, Aventuri, Comedie, Mister, SF, Thriller

Durată: 130 min

Rating: AP 12

Super-eroii parteneri Scott Lang (Paul Rudd) și Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) se reunesc pentru a-și continua aventurile întruchipându-i pe Omul-Furnică și pe Viespea.

Alături de părinții lui Hope, Hank Pym (Michael Douglas) și Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), și de fiica lui Scott, Cassie Lang (Kathryn Newton) familia explorează Tărâmul Cuantic, interacționând cu noi creaturi ciudate într-o aventură care va testa limitele posibilului.

Vineri, Sambata, Luni, Miercuri 14:20

Duminica 14:35; Marti, Joi 15:15

 Pil / Aventurile lui Pil

Regia: Julien Fournet

Cu: Kaycie Chase, Paul Borne, Julien Crampon, Pierre Tessier, Gauthier Battoue

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 94 min

Rating: AG

O copilă curajoasă se deghizează în prințesă pentru a salva regatul și pe moștenitorul tronului.

Pil este orfană și locuiește pe străzile din Roc-en-Brume. Ajutată de trei nevăstuici îmblânzite, ea fură mâncare de la castelul odiosului Tristain, uzurpatorul tronului. Într-o zi, pentru a scăpa de gărzile care o urmăresc, Pil se deghizează în prințesă. Fără voia ei, ajunge să participe la marea salvare a lui Roland, moștenitorul tronului, ajuns victimă a unei vrăji care l-a transfromat într-un… pisipui (jumătate pisică, jumătate pui). Aventura va întoarce regatul cu sus-n jos și o învăța pe Pil că noblețea se găsește în fiecare dintre noi.

Dublat: Vineri pana Luni, Miercuri 12:20; 13:50

Marti, Joi 13:15

 Ramon

Regia: Jesús del Cerro

Cu: Pavel Bartoș, Elvira Deatcu

Gen Film: Actiune, Comedie

Durată: 105 min

Rating: AG

La prima vedere, Ramon pare un om simplu a cărui unică și mare pasiune este viticultura. Viața lui este dată peste cap atunci când, printr-o serie neașteptată de împrejurări, întâlnește cea mai frumoasă femeie din lume de care se îndrăgostește fulgerător.

Decide să plece la București să își găsească “marea iubire”. Ajuns aici, Ramon descoperă că viața într-un oraș mare nu este deloc ușoară. Totul se complică atunci când devine și suspectul principal în cel mai mare jaf al secolului, furtul unui tablou de 50 de milioane de euro!

Vineri pana Luni, Miercuri 16:40

Marti, Joi 16:10

 The Amazing Maurice / Năstrușnicul motan Maurice

Regia: Toby Genkel, Florian Westermann

Cu: Emilia Clarke, Hugh Laurie

Gen Film: Animatie, Familie

Durată: 98 min

Rating: AG

După cartea lui Terry Pratchett. Povestea lui Maurice, un motan care își duce traiul pe străzi și care născocește o înșelătorie perfectă pentru a face bani – un puști care nu pare prea isteț, dar care cântă la cimpoi și are propria lui hoardă de șobolani ciudat de alfabetizați.

Dublat: Vineri pana Luni, Miercuri 15:50

Marti, Joi 14:00

 Avatar: The Way of Water 3D / Avatar: Calea apei

Regia: James Cameron

Cu: Zoe Saldana, Kate Winslet, Sigourney Weaver, Sam Worthington

Gen Film: Actiune, Aventuri, Fantastic, SF

Durată: 195 min

Rating: AP 12

La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake Sully trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă pe cale sa fie distrusă de o nouă amenințare. North este liderul unui clan de extratereștrii necunoscuți care își spun „venusieni”. Acestia încep încetul cu încetul să provoace mari pagube pe Pandora, iar Jake realizează că trebuie să ia masuri împotriva fiarelor spațiale. Pe locuitorii de pe Pandora îi așteaptă o bătălie epică în care Jake va trebui să riște totul, poate chiar și propria lui viață.

Vineri pana Luni, Miercuri 17:10

Marti, Joi 15:30

  

 

Ne rezervam dreptul de a modifica programul de rulare al filmelor.

Rezervari si bilete: www.inspirecinema.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Monden-Clubbing

Ce articole vestimentare nu ar trebui să lipsească din garderoba ta primăvara aceasta? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Garderoba unei femei trebuie să fie versatilă și ușor adaptabilă oricărui sezon. Nicio femeie nu ar trebui să își dorească un dressing plin. Cu atât mai mult dacă aceasta nu are un stil vestimentar bine definit și simte încă să experimenteze. Mai multe articole vestimentare aduc cu sine mai multă bătaie de cap și mai mult timp petrecut în fața rafturilor cu haine. O garderobă bine definită conține suficient de multe piese pentru a putea alcătui ținute potrivite oricărei ocazii pe parcursul întregului an.

Pentru că primăvara vremea poate fi destul de variabilă în funcție de unde locuiești, un dressing pregătit pentru acest sezon ar trebui să te salveze atât în zile mai ploioase, cât și în zilele calde, însorite. Deci sfatul nostru este să iei în calcul și acest aspect în momentul în care îți alcătuiești garderoba pentru acest sezon de tranziție. În continuare, noi am selectat trendurile majore pe care le vom observa în următoarele luni și venim în întâmpinarea lor cu sfaturi de cum să îți păstrezi o garderobă armonioasă, care să te poată purta cu ușurință de-a lungul întregului sezon.

Piese vestimentare de bază

Sezonul de primăvară 2023 marchează restabilirea simplității și ne reamintește de cât de ușor putem complimenta îmbrăcămintea de zi. Articolele vestimentare de bază se află încă în topul tendițelor pentru această primăvară. Sezonul trecut, a existat o referință clară la anii ’90 în ceea ce privește minimalismul, pantalonii cu croi drept și rochiile simple, tubulare. Trendul se păstrează în continuare, dar siluetele sunt mai curate, iar paleta de culori este ușor mai prețioasă. De aceea ar trebui să ne (re)orientăm spre nuanțe ca verde-albăstrui, nude și bleumarin. Totodată, ar trebui să nu uităm care sunt culorile care ne pun în valoare și să vedem dacă o nuanță nouă ne avantajează sau nu.

Piesele din materiale metalice

Niciun articol vestimentar nu spune mai bine ”primăvară” decât o rochie. Cât despre culoare, dacă vrei să rămâi în zona de confort, poți opta oricând pentru simplitatea unei rochii albe, din bumbac. Însă dacă simți că ești pregătită pentru ceva mai îndrăzneț, moda din acest an îți lansează o provocare. Pentru că de cele mai multe ori nuanțele metalice sunt rezervate pentru rochii de ocazie, vedeta acestui sezon este argintiul pe care îl vom vedea accesorizând de la ținute de zi, până la rochii de cununie civilă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Chiar dacă nuanțele metalice sunt obișnuite în colecțiile de toamnă/iarnă, evoluția modei transformă tendința metalică într-un favorit atemporal. Astfel, anul acesta trebuie să fim pregătite pentru o gamă surprinzătoare de materiale strălucitoare explorate de această dată în materiale mai groase, cum ar fi pielea. Totuși, dacă simțim că nu suntem suficient de confortabile cu o ținută metalică din cap până în picioare, există și o mulțime de modalități mai puțin evidente de a purta aceste nuanțe, cum ar fi accesoriile. Aici sunt de menționat: gențile, curelele și, bineînțeles bijuteriile. Nu vă feriți să experimentați, dar cumpărați un accesoriu doar dacă este unul ușor de integrat în mai multe ținute.

Denim-ul cel de toate zilele

Cu toate că unele tendințe din această listă s-ar putea să nu se traducă perfect în viața de zi cu zi, avem și ceva mai ușor de integrat într-o ținută: denimul. Dacă în cazul culorilor metalice vorbeam despre o tranziție de la haine de ocazie la ținute de zi, în cazul denimului, este fix invers. Anul acesta vom vedea mai multe piese din denim purtate în ținute elegante, inclusiv rochii.

Totuși, de cele mai multe ori vom vedea piesele din denim integrate în ținute de zi pentru că acestea nu vor dispărea. Deci poți să incluzi liniștită în garderoba ta de primăvară cea mai confortabilă pereche de blugi pe care îi ai. De la croiuri drepte, până la evazările cu talie înaltă, blugii din denim nu ar trebui să-ți lipsească din dressing.

​Având toate aceste elemente în minte, te sfătuim ca pentru început să te gândești la stilul tău de viață și la ținutele pe care trebuie să le alcătuiești în cea mai mare parte din timp. Un articol vestimentar, chiar dacă este la modă, nu are nicio valoare dacă rămâne la păstrat, în dulap pentru că nu ai avut ocazia să îl porți. Aceasta este o regulă generală pe care ar trebui să o aplicăm în momentul oricărei achiziții în materie de piese vestimentare.

O garderobă-capsulă de primăvară atent selecționată ar trebui să conțină atât piese versatile și de tranziție, care să poată fi purtate în zilele calde, precum și piese mai groase, pentru zilele mai răcoroase. Piesele dintr-o garderobă de primăvară ar trebui să vă ajute ca, fără prea mult efort, să compuneți ținute reușite pentru atunci când ieșiți din casă. Cheia este să vă concentrați pe articole simple și neutre care să poată fi asortate cu ușurință pentru a realiza cât mai multe combinații cu putință.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare