Rămâi conectat

Monden-Clubbing

VIDEO: De peste 10 ani se dedică muzicii. Povestea albaiulianului George Bocşa alias Gino.G. Are propriul studio şi peste 50 de piese cu versuri scrise de el, inspirate din viaţa reală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

1909728_822757711080626_6926781738260727593_nAre 27 de ani şi de peste 10 ani se dedică muzicii. Plin de idei şi avânt tineresc, şi-a început activitatea muzicală cântând la baluri ale bobocilor din oraş, însă, pe parcurs, cu multă strădanie şi implicare a ajuns să aibă propriul studio muzical. Este vorba despre Geroge Bocşa, un tânăr albaiulian, care deşi la început s-a axat pe genul de muzică hip-hop, cu timpul a ajuns să cânte şi r&b, sau chiar rock. Are la activ peste 50 de piese compuse de el, cu versuri inspirate din viaţa reală. În prezent lucrează la un nou proiect „Al 6-lea meu simţ eşti tu „, ce conţine 6 piese, dar cochetează şi cu designul, fiind graphic designer. De asemenea, are în plan să se reapuce de învăţat pentru Institutul Naţional de Magistratură.

A păşit în lumea muzicii la vârsta de 17 ani, în anul 2005, când a pus bazele trupei Personal Hip-Hop, alături de un alţi trei tineri albaiulieni Lucian Zubaşcu (Zuby), Silviu Negru (Chelu) şi Claudia Toma. Prima piesa lansată de trupă a fost “Înger în deşert”, care s-a bucurat de un real succes în acea perioadă pe plan local. Tânărul îşi aminteşte cu haz că a primit chiar şi o notă de 10 pentru că a cântat o strofă din piesa respectivă, la ora de chimie. Tot atunci, au urcat pentru prima dată pe scenă, mai exact la trei baluri ale unor licee din oraş. După câtiva ani, trupa s-a destrămat, unul dintre colegi, Zuby, mutându-se cu familia în Spania, iar altul, Chelu, în alt oraş. De aici, George a început să aibă primele proiecte Solo, sub numele de Gino G, având colaborări cu Moga Bogdan(Cody), Claudia, Olly sau Juanna.

Cele mai cunoscute piese ale tânărului albaiulian în anii 2005-2012 au fost: Gino G.- “Doar când te privesc” *2005, Gino G. feat. Claudia – “Povestea noastră” *2006, Gino G. feat. Joanna – “Fata cu vioara” *2007, Gino G. – “Povestea lui” *2010 şi Gino G. feat. Cody – “În camera mea” *2012.

Anul 2009 a fost pentru Gino.G unul de impas în cariera sa. “Claritatea nu prea bună a pieselor şi lipsa unor echipamente adecvate în studio m-au determinat să scot un prim şi ultimul album care avea exact acelaşi nume – „Primul şi ultimul”. Am pus toate piesele pe care le aveam, 30 la număr, şi le-am dat drumul pe net. Pe acest album am avut colaborări şi cu Legalize, Moga Bogdan (Cody), Big X, Dj. Swamp”, poveste George. Albumul s-a clasat pe locul III în topul albumelor underground scoase în mai 2009. Acest album se găseste şi acum pe site-ul celor de la DVRR (Discografia şi Videografia Rapului Românesc), având nota 8.7 din 10.

Deşi nu se aştepta, feedback-ul a fost unul foarte bun, iar comentariile şi încurajările de a merge mai departe în acest domeniu nu au întârziat să apară. Gino îşi aminteşte cel mai plăcut moment, când un prieten l-a sunat să-i spună că piesa lui “Nu e demo” e difuzată la RadioSudStil Bucureşti. “Acel sentiment este de nedescris, mai ales pentru că era din Bucureşti, unde erau difuzaţi trupe precum Codu Penal, La Familia sau C.T.C”, spune tânărul. Mai târziu, o altă piesă a lui Gino G., Zi de mare, s-a auzit la Radio ZU.

Astfel, a realizat că are ceva de spus în muzică. Albumul, atât de apreciat până la urmă, avea piese reuşite şi nereuşite, cu un sound şi claritate slabă. Impulsul dat de feedback l-a determinat însă să meargă mai departe, să încerce să facă muzică într-un mod perfecţionist. Aşa a ajuns să-şi facă propriul studio ABG Recording Studio. “Dacă în trecut mai „împrumutam” câte un instrumental, acum am început să le fac eu sau să colaborez cu producătorii din acest domeniu”, a declarat Gino. Prima piesa lansată în acest studio a fost Gino G.- Totul e perfect, o colaborare cu cei de la Centru Vechi ’03 Bucureşti, care l-au ajutat cu masterizarea şi instrumentalul piesei.

Pe parcursul anilor, Gino a avut colaborări şi cu vedete cunoscute: George Hora feat. Gino G.- Îngerul meu; un mixtape a lui George Hora la piesa oficială George Hora – Tu, Tania Cerga o cunoscută solistă din Republica Moldova – Tania Cerga feat. Gino G. – Zâmbesc şi te iubesc; Gino G. feat. Legalize – Vise în rafale, fiind doar câteva dintre ele.

Gino G. nu s-a axat doar pe un singur gen muzical. A cântat ce a simţit în stilul pe care l-a simţit la acel moment. Aşa se face că exista piese semnate de el de la genul hip-hop, la r&b şi chiar rock. Iar ca meniul să fie unul complet, tânărul face parte, din 2014, din proiectul Featherlight, un proiect cunoscut mai mult în străinătate, ce produce muzică EDM *Electro Dance Music. Piese precum Dj Featherlight – Ego sau Dj Featherlight – Fireworks, se află în acest proiect, piesa EGO fiind printre primele 15 în topul EDM Electronic Chart. Aceste piese se asculta mai mult în străinătate, iar George a profitat de această ocazie şi a încercat să-şi promoveze oraşul prin muzică, inscripţionând toate piesele pe imaginea melodiei cu logo-ul oraşului Alba Iulia

În ceea ce priveşte cariera, astăzi George lucrează din plin la proiectul „Al 6-lea meu simţ eşti tu!”, un proiect ce se vrea a fi un mini album de şase piese, trei dintre ele fiind publicate online deja, pe youtube. Fiecare piesă de pe album are o poveste, cum este de regrete de toamna fotoexemplu piesa “Regrete de toamnă”, lansată chiar acum câteva zile, din care poţi afla mai multe despre el. Iată câteva versuri: „Regret că port o mască pentru fiecare persoană/Râd, glumesc, dar poate în suflet cad frunze de toamnă/Regret că nu ştiu să cânt la chitară, dar încerc, Şi recunosc că nici la pian nu mă prea pricep/Şi ironia sorţii: mama lucra la liceu/Liceul de muzică şi arte, de aia acolo n-am fost eu/Regret că am început cu stângu să fac un drept/Când eu îmi doream de mic să mă fac arhitect”.

Versurile întodeauna au fost inspirate din viaţa reală, scrise de el. George spune că de multe ori din conversaţii şi amintiri ajunge să facă versuri pe facebook, sau pe chat, care ulterior se materializează în piese.

Un scurt interviu:

Cu ce te mai ocupi în afară de muzică?

– Momentan sunt graphic designer, dar am în plan şi să mă reapuc de învăţat pentru INM *Institutul Naţional de Magistratură. Îmi place sĂ ascult Codul Penal, dar şi să îl citesc.

– Ce muzică asculţi când eşti în afara studioului?

– Uite, aici o să surprind pe mulţi. Nu ascult foarte multă muzică hip-hop. Sunt un om obişnuit şi ascult cam tot ceea ce sună bine. De la noi din ţară îmi place mult Shobby, Iony, Cabron, Doddy, iar din străinătate, preferaţii mei sunt Chamilionaire, Ludacris, Puff, şi alţii. Mă refeream că o să surprind gândindu-mă la momentul când o să zic Muzică Clasică. Da, iubesc să aud un pian Ludovico Einundi. Aici e “de vină” şi fostul meu profesor de procesual penal, care ne-a sfătuit că cel mai bine înveţi stând relaxat şi citind pe o coloană sonoră clasică. Şi se pare că asta a dat roade… nu a existat restanţă să nu o iau în toamnă”.

– Pe viitor, ai în plan o colaborare cu un artist cunoscut de la noi?

– Da, chiar am o piesa în plină desfăşurare cu Alin Dumitru (Angeles), cel care a scos o piesa cu Sişu – Am nevoie de răbdare. Pe lângă asta, vorbesc cu Claudiu Polk, cunoscut sub numele de Doddy maidanezu, cum îl stie lumea. O să avem un proiect, dar peste ceva timp, el acum fiind ocupat cu filmarea unui nou videoclip.

– Ce părere ai despre tinerii de la noi din Alba, care s-au apucat acum de cântat?

– Sincer? Sunt gelos, să zic aşa. Au la dispoziţie o tehnologie pe care eu nu am avut-o la vârsta lor. Acum e mult mai uşor să începi. Îmi amintesc că eu la 17-18 ani am înregistrat piese pe un calculator vechi iar youtube-ul nostru era grădina de vară, de lângă Hotel Cetate, unde se făcea Hip-hop party-uri în aer liber. Apropo de asta, vreau să îl salut pe Vulturul, primul om care a avut încredere în noi şi care ne-a ajutat cu sfaturi, ceea ce încerc şi eu să fac la rândul meu, să ajut tineri precum Alex Tamasan (Djarome), să împărtăşesc din experienţă. Sunt câţiva băieţi buni în Alba, dar problema noastră e promovarea. Fiind din provincie e mult mai greu să te faci cunosct. Respect pentru RimeZic, un alt tânăr din Alba Iulia, pe care, deşi avem stiluri diferite, îl ascult şi îl apreciez pentru munca depusă.

– Cum de nu ai semnat un contract cu o casă de discuri din Bucureşti?

– În industria muzicală e mai dificil decât cred unii. Am fost aproape de semnarea unui contract cu o casă de discuri foarte cunoscută din capitală, dar au fost nişte clauze la mijloc pe care nu le puteam îndeplini. Mutarea în capitală la 19 ani, sau procentele mici din drepturile de autor ,plus un procent substanţial din fiecare concert, m-au determinat să refuz. Deşi, apropo de piesa mea “Regrete de toamnă”, acum parcă într-un fel regret şi mă întreb „cum ar fi fost dacă…”.

– Unde te pot găsi cei ce vor să te asculte sau să te contacteze?

– Am o pagină de facebook, unde am toate datele de contact Gino G. sau chiar pe instagram george_b28 ori pe adresa de  e-mail la [email protected]. Tot acolo vor apărea primele veşti despre noile piese din proiectul „Al 6-lea meu simţ eşti tu!”

– De încheiere, vrei să le transmiţi ceva celor care citesc acest articol?

– Da. Pe vremuri aveam un mesaj care suna cam aşa: „Nu fi atent la claritatea sunetului, ascultă mesajul pe care îl transmit”. Ce pot să spun… pentru mine fiecare ascultător contează, chiar şi un simplu “like” pe facebook demonstrează că munca depusă şi nopţile nedormite în studio sunt apreciate şi mulţumesc fiecăruia în parte.

Recomand tuturor să nu se dea bătuţi niciodată, indiferent de visul pe care îl au. Dacă poţi visa la ceva, îl poţi şi obţine.

A.M.

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 19-25 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Fall Guy / Cascadorull Avanpremiera Regia: David Leitch Cu: Aaron Taylor-Johnson, Ryan Gosling, Emily Blunt, Teresa Palmer Gen Film: Actiune, Drama Durată: 119 min Rating: AP 12 Este cascador și, la fel ca […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea