Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: ”Copard” promovează Copoiul Ardelenesc printr-un documentar realizat cu sprijinul CJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia „Copard” cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba și www.xpub.ro a realizat un film documentar prin care să promoveze rasa de câini Copoi Ardelenesc.

Acest film doreşte să arate pasiunea, dragostea şi prietenia dintre vânătorul transilvănean şi Copoiul Ardelenesc. Pentru noi vânătorii transilvăneni, Copoiul Ardelenesc este mai mult decât o unealtă trebuincioasă, este mai mult decât un câine de vânătoare. Pentru noi vânătorii transilvăneni, români, unguri ori saşi… Copoiul Ardelenesc este un tovarăş, un prieten, un frate, un membru al familiei. Pentru noi copoiul ardelenesc este „unul de-al nostru”!”, spun realizatorii filmului care cuprinde interviuri cu crescători de câini din această rasă, din Alba.

Astfel, Alexandru Aldea din Blaj, Teodor Dan din Războieni, László Laci și Nicolae Vlad din Ocna Mureș, Laurean Man din Ghirbom, Vasile Țălnar și András Tamás din Aiud și Ioan Valea din Mesentea își povestesc experiențele de vânători alături de frumoasele patrupede dar și bucuria pe care acestea le-o aduc zi de zi, pe parcursul creșterii și antrenării lor.

Realizatorii filmului spun că și-ar dori ca acesta să fie prezentat la una dintre televiziunile naționale pentru a avea o audiență cât mai mare. De asemenea, va fi postat și pe YouTube.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea