VIDEO Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri. Au venit cale de sute de kilometri, ca strămoșii lor, acum 100 de ani

Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri, sâmbătă, în jurul prânzuui, după ce oamenii au parcurs sute de kilometrii ca să ajungă la Alba Iuia la fel ca strămoșii or, acum 100 de ani.

ELIT

Delegația din Maramureș, inițiatoarea proiectului, formată din zece căruţe trase de câte doi cai şi însoţitorii lor au plecat, acum două săptămâni din localitatea Apșa de Jos, din Maramureşul Istoric, Ucraina spre ALBA IULIA pe un traseu care măsoară peste 300 de kilometri, refăcând acelaşi drum al străbunilor maramureşeni care au participat la Marea Unire din 1918.

Pe drum li s-au alăturat alți oameni cu căruțe, pe jos sau călare, din toate județele pe care le-au străbătut. Toate persoanele implicate în acest convoi sunt îmbrăcate în costume populare, și odată ajunse la Alba Iulia participă lal parada populară numită MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ, organizată pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...