Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri. Au venit cale de sute de kilometri, ca strămoșii lor, acum 100 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Convoiul de căruțe ”DRUMUL UNIRII” a ajuns în Cetatea Marii Uniri, sâmbătă, în jurul prânzuui, după ce oamenii au parcurs sute de kilometrii ca să ajungă la Alba Iuia la fel ca strămoșii or, acum 100 de ani.

Delegația din Maramureș, inițiatoarea proiectului, formată din zece căruţe trase de câte doi cai şi însoţitorii lor au plecat, acum două săptămâni din localitatea Apșa de Jos, din Maramureşul Istoric, Ucraina spre ALBA IULIA pe un traseu care măsoară peste 300 de kilometri, refăcând acelaşi drum al străbunilor maramureşeni care au participat la Marea Unire din 1918.

Pe drum li s-au alăturat alți oameni cu căruțe, pe jos sau călare, din toate județele pe care le-au străbătut. Toate persoanele implicate în acest convoi sunt îmbrăcate în costume populare, și odată ajunse la Alba Iulia participă lal parada populară numită MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ, organizată pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea