VIDEO/ Claudiu Răcuci, PNL Alba: ”Guvernul PSD încearcă să-i convingă pe angajați să renunțe la Pilonul II de pensii pentru a câștiga 42 de miliarde de lei, bani cu care să poată plăti creșterile de salarii ale bugetarilor”

Deputatul PNL Claudiu Răcuci a susținut, vineri, o conferință de presă în care a vorbit despre importanța Pilonului II de pensii pentru contribuabili și despre intenția actualei guvernări de a adopta un act normativ prin care să transfere banii de la acest segment la sistemul public de pensii.

În opinia sa, măsura ar fi în defavoarea celor care contribuie, pentru că ar pierde o sumă semnificativă de bani pe care ar trebui să o primească pe lângă pensia de la Stat, în momentul ieșirii din activitate, iar Guvernul PSD ar câștiga banii necesari pentru plata majorărilor salariale pe care le-a acordat bugetarilor.

”Ei doresc acum ca acest Pilon II de pensii să dispară în totalitate și au încercat să găsească diferite motive să-l elimine, deși noi (n.r. Partidul Național Liberal) considerăm că este benefic, deoarece 10 lei investiți în 2008 au ajuns la o valoare de 25 de lei în 2018. (…) PSD spune că acest Pilon II de pensie nu este sigur, pentru că firmele respective pot da faliment și acești bani sunt pierduți. Este total greșit, acest fond de pensii este asigurat de Stat prin lege iar investițiile se fac prin acumulare și multiplicare a banilor. (…) Este o minciună că acești bani nu pot fi controlați și nu pot fi urmăriți de către Stat! (…) PSD încearcă să-i facă pe angajați să renunțe la acest pilon, astfel încât în Bugetul Statului să intre aproape 42 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1 miliard de euro, bani cu care ei, pe termen scurt, au finanțare pentru salariile din sistemul bugetar…”:

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cititor 18 mai 2018 at 13:59

Poti sa garantezi ca angajatii care au cotizat zeci de ani la Pilonul II vor mai vedea ceva cand vor iesi la pensie ??? Pilonul II = cea mai mare escrocerie „legala” din Romania = FNI II !!!

logica 18 mai 2018 at 14:59

Bai logica, daca firmele care administreaza pilonul II, dau faliment, tu spui ca banii nu se pierd pentru ca sunt garantati de catre stat.
Adica tot eu platesc si pentru banii aia pierduti, nu?
Cum ai ajuns tu parlamentar? Pe ce logica?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...