Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO/ Claudiu Răcuci, PNL Alba: ”Guvernul PSD încearcă să-i convingă pe angajați să renunțe la Pilonul II de pensii pentru a câștiga 42 de miliarde de lei, bani cu care să poată plăti creșterile de salarii ale bugetarilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deputatul PNL Claudiu Răcuci a susținut, vineri, o conferință de presă în care a vorbit despre importanța Pilonului II de pensii pentru contribuabili și despre intenția actualei guvernări de a adopta un act normativ prin care să transfere banii de la acest segment la sistemul public de pensii.

În opinia sa, măsura ar fi în defavoarea celor care contribuie, pentru că ar pierde o sumă semnificativă de bani pe care ar trebui să o primească pe lângă pensia de la Stat, în momentul ieșirii din activitate, iar Guvernul PSD ar câștiga banii necesari pentru plata majorărilor salariale pe care le-a acordat bugetarilor.

”Ei doresc acum ca acest Pilon II de pensii să dispară în totalitate și au încercat să găsească diferite motive să-l elimine, deși noi (n.r. Partidul Național Liberal) considerăm că este benefic, deoarece 10 lei investiți în 2008 au ajuns la o valoare de 25 de lei în 2018. (…) PSD spune că acest Pilon II de pensie nu este sigur, pentru că firmele respective pot da faliment și acești bani sunt pierduți. Este total greșit, acest fond de pensii este asigurat de Stat prin lege iar investițiile se fac prin acumulare și multiplicare a banilor. (…) Este o minciună că acești bani nu pot fi controlați și nu pot fi urmăriți de către Stat! (…) PSD încearcă să-i facă pe angajați să renunțe la acest pilon, astfel încât în Bugetul Statului să intre aproape 42 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1 miliard de euro, bani cu care ei, pe termen scurt, au finanțare pentru salariile din sistemul bugetar…”:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea