Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Chef Toma, desert tricolor de 5 metri, de Ziua Națională: Prăjitură cu foi Lica, ca în vremea copilăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Chef Toma, desert tricolor de 5 metri, de Ziua Națională: Prăjitură cu foi Lica, ca în vremea copilăriei

Cunoscutul bucătar Cosmn Toma a preparat, special pentru ziua de 1 Decembrie, o prăjitură tricolor, de 5 metri, cu care așteaptă să îi îndulcească pe cei care au ales să sărbătorească Ziua Națională la Alba Iulia.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Pentru pregătirea desertului, chef-ul albaiulian a folosit 8 kg de nucă, 65 de pachete de foi Lica, 20 litri de smântânîă lichidă, 20 de litri de frișcă, 85 de pachete de biscuiți mari.

Prăjitura are 2 creme, una caramel cu nucă și o cremă ca și la salamul de biscuiți, dar mai lichidă: ”Prăjitura datează de pe vremea comunismului, a fost inventată e gospodinele de la acea vreme, iar când o guști, îți aduci aminte de copilărie”, a spus Chef Toma pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

”Mulțumesc primarului Gabriel Pleșa și lui Claudiu Nemeș pentru că au apelat la mine să prepar un desert de ziua României”, a mai adăugat CHef Toma.

Prăjitura Unirii poate fi savurată de vizitatorii de la Alba Iulia începând cu ora 15.30, în curtea Palatului Principilor, unde se va servi și tradiționala masă populară.

Dulcele tricolor nu este singura surpriză a bucătarului, acesta amenajând încă de ieri, în fața casei sale, o masă tradițională, cu pită tricoloră, țuică, ceapă roșie și carne afumată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Nicolae Furdui Iancu a inaugurat Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, renovate de Asociația BookLand

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Furdui Iancu a inaugurat Școala Primară și Grădinița din satul Balomiru de Câmp, renovate de Asociația BookLand Evenimentul de inaugurare a Școlii Primare și Grădiniței din satul Balomiru de Camp, comuna Șibot, județul Alba, a avut loc în prezența artistului Nicolae Furdui Iancu, îndrăgitul cântăreț de muzică populară și fost învaățător, care a acceptat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea