VIDEO| Centura ocolitoare a localității Vinerea (Cugir) aproape finalizată. Cum arată și când se va putea circula pe ea

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Centura ocolitoare a localității Vinerea (Cugir) aproape finalizată. Cum arată și când se va putea circula pe ea

Viitoarea centură a localității Vinerea (Cugir) este aproape finalizată, cu excepția câtorva lucrări minore care mai trebuie executate: o porțiune mică de asfalt înspre Cugir, marcaje în sensurile giratorii și câteva semne de circulație.

Potrivit reprezentanților Primăriei Cugir centură ocolitoare este în curs de finalizare, partea carosabilă fiind deja pregătită pentru circulație. Mai sunt de realizat unle lucrări auxiliare (în afară părţii carosabile) care pot fi făcute fie cu restricționarea traficului, fie cu blocarea lui, în funcţie de decizia contructorului”

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Cel mai probabil centura ocolitoare a localității Vinerea va fi deschisă traficului rutier săptămâna viitoare, imediat după alegeri, până când vor fi executate ultimele lucrări de asfaltare, la marcaje și vor fi montate toate semnele de circulație. Recepția (inaugurarea) centurii ocolitoare se va face în maximum 3 săptămâni, constructorul executând în această perioadă lucrări în afara părții carosabile. Dacă lucrările o impun, constructorul, în aceste 3 săptămâni ar mai putea închide traficul.

Noua centură este conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi al unui drum de exploatare agricolă.

Lungimea ei totală este de 4,7 km, are câte o bandă pe sens, 3 sensuri giratorii și o intersecție. Deasemenea, au fost amenajate patru treceri la nivel cu calea ferată, drumuri laterale de legătură și 21 de podețe prefabricate tip P2/CP2 și din tub prefabricat. Momentan se lucrează la turnarea stratului de asfalt și la realizarea celor 3 sensuri giratorii.

Conform primarului Adrian Teban, investiția va avea un impact major asupra decongestionării circulației, creșterii siguranței participanților la traficul auto, dar și a localnicilor din Vinerea, care vor scăpa de pericolul, disconfortul și poluarea actuală. Centura va fi vitală, preluând întregul trafic în momentul în care vor demara lucrările la strada Principală din Vinerea, cuprinsa în proiectul de mobilitate urbană, în baza căruia toate străzile cu transport public vor intra la modernizare.

Investiția se ridică la valoarea de 9.893.618 lei, din care 6.675.116 lei provin de la guvern, prin programul PNDL, iar restul de la bugetul local.