Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE/VIDEO| Precizările Spitalul Municipal Aiud cu privire la cazul fetiței de 6 luni internată, a cărei mamă acuza unitatea medicală de neatenție și nepăsare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE/VIDEO| Precizările Spitalul Municipal Aiud cu privire la cazul fetiței de 6 luni internată, a cărei mamă acuza unitatea medicală de neatenție și nepăsare

UPDATE. Primăria Municipiului Aiud a făcut precizări cu privire la cazul fetiței de 6 luni, internată în unitatea medicală. Mama acesteia acuza membrii unității de neatenție și nepăsare.

Potrivit unei postări publicate pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Aiud, fetița îngrijită la Spitalul Municipal Aiud a fost externată ieri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Spitalul Municipal Aiud a luat legătura cu medicul de familie pentru ca fetița să fie bine îngrijită în continuare. Totodată, precizăm că starea de sănătate este ameliorată, la externare fiind recomandat un consult neurologic și un control oftalmologic. Spitalul Municipal Aiud a făcut o programare pentru un control ORL la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca.

Direcția de Asistență Socială Aiud a luat legătura cu Compartimentul Social al Primăriei Rădești pentru o bună conlucrare în interesul fetiței.

„Ceea ce trebuie însă să reținem, este că vorbim despre o minoră care trebuie sprijinită pentru a-și duce la îndeplinire rolul de mamă”, se arată în precizările cu privire la acest caz.

Femeia spune că, este internată în spital de două zile, fiind plimbată dintr-un spital într-altul, menționând faptul că, personalul i-a transmis că nu se poate face nimic, până nu vine un medic specialist ORL, singurul „tratament” oferit, fiind jumătate de supozitor cu Paracetamol, niște picături în nas și o sticluță cu lapte, pe jumătate goală.

„Fără bani, nu se apropie nimeni de tine” este concluzia tristă a mamei, care-și vede tânărul copilaș cum se zbate neputincios în fața bolii.

Amigdalita, cunoscută și sub numele de „roșu în gât”, este o boală contagioasă, cu care aproape oricine s-a confruntat măcar o dată de-a lungul vieții. Deși pare banală durere în gât, această boală este un adevărat chin, iar adesea această durere ascuțită vine însoțită și de alți factori ce înrăutățesc situația.

UPDATE 1: DSP Alba s-a autosezizat în acest caz, inspectorii urmând să verifice dacă au fost respectate procedurile specifice la spitalul din Aiud

UPDATE 2: Copilul a fost la Alba Iuia doar într-un consult în ambulatoriu, cu o altă problemă medicală.

UPDATE 3: Un copil în vârstă de 6 luni, a fost internat în data de 05.02.2020, ora 21.20, în Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Aiud, cu diagnosticul: convulsii febrile, sindrom febril și conjunctivită la ochiul stâng. Imediat după internare i se administrează tratament simptomatic și oxigen, după care starea generală se ameliorează.

În data de 06.02.2020 copilul este afebril, echilibrat cardio-respirator, i se recoltează analize medicale și se continuă tratamentul inițial la care se adaugă perfuzii pentru hidratare. Este trimis cu ambulanța pentru consult de specialitate la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, la secția neurologie pediatrică.

În data de 07.02.2020 se continuă investigațiile paraclinice și se face un consult oftalmologic. Evoluția copilului conform fișei de observație este favorabilă, afebril în continuare, acesta începând chiar să ia în greutate. Conform consemnărilor, starea copilului se ameliorează. Mama și copilul sunt spitalizați în acest moment într-o rezervă cu condiții igienico-sanitare corespunzătoare.

Potrivit DSP Alba, toate procedurile au fost respectate.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident MORTAL în dimineața de Paști, pe DN 14, în Sibiu: Un bărbat de 38 de ani, din Alba, DECEDAT după ce a pătruns cu mașina pe calea ferată și a fost lovit de un tren Un bărbat de 38 de ani, din Alba, a decedat duminică dimineața după ce a pătruns cu mașina pe  […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea