Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/VIDEO| Precizările Spitalul Municipal Aiud cu privire la cazul fetiței de 6 luni internată, a cărei mamă acuza unitatea medicală de neatenție și nepăsare

Publicat

în

UPDATE/VIDEO| Precizările Spitalul Municipal Aiud cu privire la cazul fetiței de 6 luni internată, a cărei mamă acuza unitatea medicală de neatenție și nepăsare

UPDATE. Primăria Municipiului Aiud a făcut precizări cu privire la cazul fetiței de 6 luni, internată în unitatea medicală. Mama acesteia acuza membrii unității de neatenție și nepăsare.

Potrivit unei postări publicate pe pagina de facebook a Primăriei Municipiului Aiud, fetița îngrijită la Spitalul Municipal Aiud a fost externată ieri.

Spitalul Municipal Aiud a luat legătura cu medicul de familie pentru ca fetița să fie bine îngrijită în continuare. Totodată, precizăm că starea de sănătate este ameliorată, la externare fiind recomandat un consult neurologic și un control oftalmologic. Spitalul Municipal Aiud a făcut o programare pentru un control ORL la Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca.

Elit - Gustul Desăvârșit

Direcția de Asistență Socială Aiud a luat legătura cu Compartimentul Social al Primăriei Rădești pentru o bună conlucrare în interesul fetiței.

„Ceea ce trebuie însă să reținem, este că vorbim despre o minoră care trebuie sprijinită pentru a-și duce la îndeplinire rolul de mamă”, se arată în precizările cu privire la acest caz.

Femeia spune că, este internată în spital de două zile, fiind plimbată dintr-un spital într-altul, menționând faptul că, personalul i-a transmis că nu se poate face nimic, până nu vine un medic specialist ORL, singurul „tratament” oferit, fiind jumătate de supozitor cu Paracetamol, niște picături în nas și o sticluță cu lapte, pe jumătate goală.

„Fără bani, nu se apropie nimeni de tine” este concluzia tristă a mamei, care-și vede tânărul copilaș cum se zbate neputincios în fața bolii.

Amigdalita, cunoscută și sub numele de „roșu în gât”, este o boală contagioasă, cu care aproape oricine s-a confruntat măcar o dată de-a lungul vieții. Deși pare banală durere în gât, această boală este un adevărat chin, iar adesea această durere ascuțită vine însoțită și de alți factori ce înrăutățesc situația.

UPDATE 1: DSP Alba s-a autosezizat în acest caz, inspectorii urmând să verifice dacă au fost respectate procedurile specifice la spitalul din Aiud

UPDATE 2: Copilul a fost la Alba Iuia doar într-un consult în ambulatoriu, cu o altă problemă medicală.

UPDATE 3: Un copil în vârstă de 6 luni, a fost internat în data de 05.02.2020, ora 21.20, în Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Aiud, cu diagnosticul: convulsii febrile, sindrom febril și conjunctivită la ochiul stâng. Imediat după internare i se administrează tratament simptomatic și oxigen, după care starea generală se ameliorează.

În data de 06.02.2020 copilul este afebril, echilibrat cardio-respirator, i se recoltează analize medicale și se continuă tratamentul inițial la care se adaugă perfuzii pentru hidratare. Este trimis cu ambulanța pentru consult de specialitate la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, la secția neurologie pediatrică.

În data de 07.02.2020 se continuă investigațiile paraclinice și se face un consult oftalmologic. Evoluția copilului conform fișei de observație este favorabilă, afebril în continuare, acesta începând chiar să ia în greutate. Conform consemnărilor, starea copilului se ameliorează. Mama și copilul sunt spitalizați în acest moment într-o rezervă cu condiții igienico-sanitare corespunzătoare.

Potrivit DSP Alba, toate procedurile au fost respectate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, MORT de beat, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, lângă Straja: Ce alcoolemie avea

Publicat

în

Un bărbat din Alba, MORT de beat, s-a izbit cu mașina într-un cap de pod, lângă Straja: Ce alcoolemie avea

La data de 7 august 2022, în jurul orei 13.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Straja, au identificat un autoturism avariat și abandonat pe marginea străzii Principale din localitate.

În urma verificărilor efectuate polițiștii l-au identificat pe conducătorul autoturismului, un bărbat, de 59 de ani, din localitatea Henig, care în timp ce se conducea autovehiculul a intrat în coliziune cu un cap de pod, rezultând doar pagube materiale.

În urma testării acestuia, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Față de conducătorul auto, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Vouchere sociale 2022: Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei?

Publicat

în

Vouchere sociale 2022: Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei?

Cea de-a doua tranşă a cardurilor sociale are 150.000 de beneficiari în plus faţă de cei 2,48 milioane iniţiali, în urma actualizării listelor de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Aceştia vor primi cardurile până în 3 septembrie. În 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranşe în valoare de câte 250 de lei.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii Poştei Române se asigură că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Persoanele care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili pot întreba la Ministerul Muncii în timp ce informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate pot fi solicitate Poştei Române, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Elit - Gustul Desăvârșit

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cea de-a doua emisiune de carduri va include persoanele omise din listele iniţiale şi pe cele devenite eligibile începând cu 1 iulie 2022.

Listele cu beneficiarii vor fi actualizate de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la sfârşitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari şi vor fi verificate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul săptămânii viitoare.

Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente şi mese calde aferent tranşei a doua va ajunge către toţi beneficiarii până la 8 septembrie, precizează MIPE.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa a patra este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepţionale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredinţa tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card şi pentru alte informaţii beneficiarii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Clienţi al emitentului.

Categoriile de persoane care primesc voucherele sociale sunt următoarele: pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei; familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condiţiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele fără adăpost, aşa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare