Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO: Bărbat din Cergău în arest pentru tentativă la omor – Și-a lovit o rudă cu o bâtă în cap, cauzându-i leziuni deosebit de grave

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 26.06.2018, punerea în mișcare a acțiunii penale, împotriva suspectului Rupa Gligore Alin în vârstă de 35 pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

La data de 25.06.2018 Poliţia rurală Blaj a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orelor 21,15 pe raza comunei Cergău, sat. Cergău Mare, în zona cartierului de romi are loc un scandal.

Prin ordonanța din data de 25.06.2018 s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” pentru infracțiunea de lovire sau alte violente, prev. de art.193 alin.1 C.pen.(3 infracțiuni).La aceeași dată, procurorul a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei comise asupra persoanei vătămate R.Ș.(sr.), din infracțiunea prev. de art. 193 alin.1 C.pen., în infracțiunea de vătămare corporală prev. de art. 194 alin.1 lit. e C.pen.

Prin ordonanța din data de 26.06.2018 s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul RUPA GLIGORE ALIN pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen. și vătămare corporală prev. de art. 194 alin.1 lit.e C.pen., cu aplic. art. 38 alin.1 C.pen., măsură confirmată de procuror prin ordonanța din data de 26.06.2018.

La data de 26.06.2018 prin ordonanța procurorului s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care este cercetat suspectul RUPA GLIGORE ALIN din infracțiunile de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen. și vătămare corporală prev. de art. 194 alin.1 lit.e C.pen., cu aplic. art. 38 alin.1 C.pen., în infracțiunile de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 alin.1 C.pen. rap. la art. 199 alin.1 C.pen. și omor în forma tentativei prev. de art. 32 alin.1 rap. la art.188 alin.1 C.pen. și la art. 199 alin.1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin.1 C.pen.
Prin ordonanţa procurorului din data de 26.06.2018 din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj (dosar penal nr.446/P/2018) s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 24.06.2018, RUPA GLIGORE ALIN i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței persoanei vătămate R.Ș.(jr.), care a căzut pe stradă inconștient, iar apoi a lovit cu o bâtă în cap persoana vătămată R.Ș. (sr.), cauzându-i leziuni traumatice (fractură craniană TP dr., hematom extradural TP drept) care necesită pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, și care i-au pus în primejdie viața (conform Certificatului medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba). Persoana vătămată R.Ș.(sr.) a fost internată în spital și supusă unei intervenții chirurgicale.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză au rezultat probe care conduc la bănuiala rezonabilă că fapta pentru care este cercetat suspectul RUPA GLIGORE ALIN a fost comisă de către acesta.

Față de suspectul RUPA GLIGORE ALIN, la data de 26.06.2018, a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea de omor în forma tentativei asupra persoanei vătămate R.Ș.(sr.)

Urmarea Referatului cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive față de inculpatul RUPA GLIGORE ALIN, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, prin Încheierea nr.36/26.06.2018 a dispus arestarea preventivă a inculpatului RUPA GLIGORE ALIN pe o durată de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea de omor în forma tentativei, începând cu data de 26.06.2018 și până la data de 25.07.2018 inclusiv, sens în care a fost emis mandatul de arestare preventivă nr.6/U.P./2018 .

YouTube video

Procurorii criminaliști continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea