Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Bărbat „alcoolizat”, imobilizat și încătușat pe aeroportul Otopeni, la coborârea din avion: A înjurat mai mulți pasageri în timpul zborului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
VIDEO| Bărbat „alcoolizat”, imobilizat și încătușat pe aeroportul Otopeni, la coborârea din avion: A înjurat mai mulți pasageri în timpul zborului

Un pasager a devenit violent când a fost legitimat de către polițiștii de frontieră pe aeroportul Otopeni, la coborârea dintr-un avion care sosise de la Lyon. Protagonistul este un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și a înjurat pasagerii din avion în timpul zborului.

În momentul legitimării, el a încercat să le smulgă din mână polițiștilor cartea de identitate, iar aceștia l-au imobilizat și încătușat. Bărbatul recalcitrant a fost amendat apoi cu 4.000 lei pentru „săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate în perimetrul unui aeroport”, informează sindicatul Europol.

Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, dar zilnic polițiștii de frontieră se confruntă cu situații similare, fiind nevoiți să intervină pentru restabilirea ordinii și liniștii în zona aeroportului, subliniază Europol.

YouTube video

„Îi felicităm pe colegii noștri pentru modul de intervenție, iar celor care consumă alcool și fac scandal atunci când călătoresc, le transmitem că sancțiunile sunt destul de mari și riscă să piardă zborul”, comentează sindicaliștii într-o postare pe Facebook.

La rândul său, Poliția de Frontieră vine cu precizări în privința incidentului: a avut loc marți, 14 iunie, iar echipajul companiei aeriene care opera zborul Lyon – Bucureşti a solicitat, prin turnul de control, intervenţia politiei de frontieră la aterizare. Protagonistul incidentului este român și are 32 de ani.

„Motivul solicitării a fost un pasager, cetăţean român în vârstă de 32 ani, care a provocat scandal la bordul aeronavei, aducând injurii la adresa echipajului şi pasagerilor. Bărbatul, aflându-se sub influenta bauturilor alcoolice, a fost preluat de la aeronavă, la aterizare, de către politia de frontieră din aeroport. Deoarece acesta manifesta un comportament recalcitrant, poliţiştii de frontieră l-au imobilizat pe cel în cauză, conducându-l în spaţiul Politiei de Frontieră, pentru cercetări, unde s-a solicitat prezenta medicului aeroportului. În conformitate cu prevederile legale în domeniu (Legea 21/2020 privind Codul aerian), poliţiştii de frontieră l-au sancţionat contravenţional pe cel în cauza cu suma de 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit.a)”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea